TC Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile en son 24 Ağustos 2019'da saat 18.00 civarı, annemin vefatından yarım saat sonra taziye telefonu açtığında görüşmüştüm. Aradan geçen 2 seneye yakın süreçte hiç bir irtibatımız olmadı. Ben de herkes gibi uçaklarda geçen hayatını, yoğun çalışma temposunu basından takip ediyorum. Görüşmesek de siyaset üstü bir şahsiyet gördüğüm Sayın Bakanımıza sevgi ve muhabbetim ilk tanıdığım gün gibi diridir, hiç değişmedi ve değişmeyecektir. Yeni telefonları da bana ulaşmadığı için bu yazıyı kaleme alarak Sayın Bakanımıza ulaşmayı düşündüm. *** Sayın Bakanımızın, Türkiye'yi yöneten devlet büyüklerimizden biri olması hasebiyle yaşadığı yoğunluğa rağmen 20 yıl boyunca Alanya'dan elini hiç çekmemesi beni her zaman etkilemiştir. Kızımın da idolü olan Sayın Bakanımız bu süreçte devletin tüm imkanlarını kullanarak Alanya'ya büyük yatırımlar yaptı, yapılamaz denen her eseri Alanya'ya kazandırdı. Elbette siyaset üstü ve Alanya için bir şans olarak gördüğüm Sayın Bakanımız çok işler yaptı ama yapılması zor ve hayal olanları da gerçekleştirdi. Bunların bazılarına bakacak olursak; havalimanı, vakıf ve devlet üniversitesi, Dim Barajı, Oba Stadyumu, ölüm yolu, çevre yolu, hastane, SGK, Alanya Nüfus Müdürlüğü'nün hantal durumundan modern duruma getirilmesi gibi Alanya'da devrim niteliğindeki eserleri sayabiliriz. Sayın bakanımız sayesinde bir ilçenin tarihinde göremeyeceği hizmetleri gördük. Bir Alanyalı ve Alanya'da yaşayan biri olarak Allah razı olsun diyorum. *** Bu açık mektubu yazma sebebine gelecek olursak, elbette konu Alanyaspor olacak. Sayın Bakanımızın Alanya'ya kazandırdığı hizmetlerden faydalanarak veya gözlemleyerek katma değerini görüyoruz ama Alanyaspor için yaptıklarına 20 yıldır yakınen şahit oldum. Sayın Bakanımız sadece ağabeyi Hasan Çavuşoğlu döneminde değil, vekil seçildiği günden bu yana hep camiamızın yanında oldu. Alanyaspor için kapısını kim çaldı ise anında sorunları çözdü. ALTAD2000 aracılığı ile taraftarın yeni bir anlayışa kavuşmasına öncülük etti. Yaptıkları saymakla bitmez, yazı dizisi hazırlasam 10 gün sürer. Geldik en önemli yere; Sayın Bakanım biliyorsunuz uzun uğraşlar sonunda tahsisini yaptığınız Mahmutlar Tesisleri 2 yıldır atıl durumda bekliyor. Tabiri caizse şahsınızın uğraşları sonucu tahsisle okyanusu geçtik ama inşaat aşaması ile derede boğulduk. Ne yazık ki camiamızın vizyonu için hayati öneme haiz tesisler siyasete kurban ediliyor. 1 ay içinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'na 2 kere açık çağrıda bulunduk. Alanya da kış uykusunda olduğu için Muhittin Böcek Başkan bizi duymazlıktan geldi. Alanya'da birlik ve beraberlik basın önünde yaşandığı için başkan cevap verme gereği bile duymadı. Bahanelerle boşa 2 yıl geçti ama halen ne bir açıklama ne de bir çalışma var. SÖZÜN ÖZÜSayın Bakanım, bir kez daha size başvurmak zorunda kalıyoruz. Yaparsanız yine siz yapacak veya bunun için çalışma yaparak halkımıza anlatacaksınız. Biliyorum yoğunsunuz, biliyorum devlet işlerinden başınızı kaldıramıyorsunuz ama Sayın Bakanım size ihtiyacımız var. Bu tesislerin yapılması Alanyaspor için elzemdir. Gidecek yerimiz de kalmadı. Çare sizde Sayın Bakanım!
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.