Saçma sapan durumlar…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Her zaman olduğu gibi Alanya’da gündemi belirleyen ve yanlışa “dur” diyen Yeni Alanya’nın dünkü manşet haberi yine gündem yarattı… Pandemi döneminde açık olan oteller tarafından düzenlenen yılbaşı eğlence partileri için “Beş yıldızlı delik” demişti Yeni Alanya… Gerçekten de öyle değil mi?... Genç, orta yaşlı, yaşlı hatta çocuk demeden herkesi öldürebilen bu virüsün yayılmasını önlemenin en önemli yolu sosyal mesafe… Bu gerçek kabak gibi ortada dururken, yasaklı günlerde açık kaldıkları için yılbaşı gecesi eğlence düzenlemeye kalkışan otellerin gittiği bu yol hiç ama hiç yakışmadı… Üç kuruş para için insan hayatını hiçe saymak, virüse zemin hazırlamak hiç olmadı… Güya otel müşterilerine açık olan bu partilerin düzenlenmesine İçişleri Bakanlığı el koydu Allah’tan da tehlikenin önüne geçildi… “Güya otel müşterilerine açık” diye özellikle vurguladım… Hikaye çünkü… Madem sadece otel müşterilerine açık, neden afişler hazırlayıp, reklam yapıyorsunuz… “Konaklama dahil” diyecekler savunma olarak… Konaklamak istemeyenleri de bir yolunu bulup alacaklardı partiye, adım gibi biliyorum… Alanya’da son günlerde patlayan vaka sayısı ortada… Arka arkaya gelen vefat haberleri ortada… Böyle bir durumda, böyle bir ortamda üç kuruşa tamah edip, balo düzenlemek nasıl bir anlayıştır, aklım almıyor bir türlü… İnsanların hayatını tehlikeye sokmayı göze alacak kadar nasıl bir para hırsıdır, anlayabilmiş değilim… Bu tür partilerde sosyal mesafe kuralını nasıl uygulayacaksınız, mümkün mü böyle bir şey… Elbette mümkün değil… Sadece Alanya için geçerli değil bu saçma sapan durumlar… Ülkenin her bölgesinden toplu düğünler, asker uğurlamaları, kumar partileri, eğlence partileri gibi çok sayıda haber geliyor… Akıl almaz, saçma sapan durumlar… Evet hepimiz sıkıldık, bunaldık… Biz de bir süreden beri evden çalışıyoruz, mümkün olduğu kadar çıkmamaya, insanlarla temas etmemeye çalışıyoruz… Ama yapacak bir şey yok… Bir süre daha katlanacağız bu sıkıcı duruma… İçişleri Bakanlığı’nın dünkü kararnamesi ile bu partiler ve balolar yasaklandı ancak… Yine de el altından yapmaya çalışan olur mu?... Bilemiyorum artık… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.