Prof. Dr. Memişoğlu, CNN Türk yayınında Semiha Şahin'in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Memişoğlu, "Kurallara uymaya devam etme zorunluluğumuz var. Herkes birbirini eleştiriyor, net olan bir şey var. Bu salgında yakın öngörü yapabiliyoruz. Toplum uyum gösterdiği sürece vakalar azalıyor. Biz bazen başkalarını eleştirmekten çok 'Ben ne yaptım?' demesi lazım" dedi. Koronavirüste 3. dalganın düşüş hızını da yorumlayan Memişoğlu, "Biz salgında geçen seneyi baz alarak yakın öngörüler yapmaya çalışıyoruz. Bu salgın dünyada ilk defa yaşanan bir salgın, onun için uzak öngörü yapamıyoruz. Aşı, mesafe e kısıtlamaların etkisiyle çok daha hızlı şekilde azalmayı yaşadık. Olumlu tarafları da tartışmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Prof. Dr. Memişoğlu, "Ben bazen acil durum hastanelerinde yoğum bakımın gittiğinde şunu görüyorum; Gerçekten orada bir ölüm kokusu var. Bazen insanlar bunu fark etmiyor ama gerçekten çok ciddi bir hastalık, bunun bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Memişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma sürecini ve sonuçlarını değerlendirirken, aşılamadaki son duruma ilişkin de bilgi verdi.Bütün toplumun uyumu, kısıtlamanın etkisi, özellikle de sağlık çalışanlarının büyük özverisiyle sürecin Türkiye'de kontrol altına alındığını belirten Memişoğlu, salgının Türkiye'de ve dünyada dalgalı bir seyirle devam ettiğini söyledi.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.