Potanın Perileri, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde savlı

Semedov

New member
İşte o açıklamalar…

BAHAR ÇAĞLAR ÖKTEN: İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ

Kadro kaptanı Bahar Çağlar Ökten, elemelere fazlaca güzel bir başlangıç yapmak istediklerini söylerken, “Türkiye A Bayan Ulusal Grubu olarak her vakit Avrupa Şampiyonaları, Dünya Şampiyonalarında ve olimpiyatlarda yer alma amacındayız. Bu iki maç da hayli kıymetli. FIBA 2023 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ‘ne güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bunun için de alanda elimizden geleni yapacağıma inancımız tam. Umarım hoş bir başlangıç yaparız” dedi.

“SLOVENYA’DA İKİ KIYMETLİ EKSİK VAR”

Slovenya’nın kuvvetli bir rakip olduğunu lisana getiren Ökten, “Slovenya’yı biliyoruz. Son iki Avrupa Şampiyonası’nda da birebir kümede olduk. 2 maçta mağlup olduk ve şu an onların iki değerli oyuncusu eksik. Bunu avantaja çevirerek hoş bir başlangıç yapmak istiyoruz. Ekibin sertliğini ve mücadeleci ruhunu biliyoruz. Bunu bilerek alana çıkacağız. Slovenya maçından daha sonra hoş bir atmosferde Polonya’ya karşı da galip geliriz diye düşünüyorum. Tüm taraftarlarımızı maça bekliyoruz” diye konuştu.

“UMARIM GENÇ KIZ ÇOCUKLARINA UFAK DA OLSA BİR KATKIM OLUR”

Öte yandan “Bahar’ın Basketbol Atölyesi” projesi ile genç kızlara tecrübelerini aktaran Ökten, “Proje her sorulduğunda beni heyecanlandırıyor. İkincisini gerçekleştireceğiz. Hayalim ve maksadım benden daha sonraki jenerasyonlara genç kız çocuklarına ufak dokunuşlar sergileyebilmek. Bunu hem saha ortasında tıpkı vakitte saha haricinde yansıtmak istiyorum. Umarım ufak da olsa bir katkım olur. İkincisini bu ay gerçekleştireceğiz, inşallah hoş bir proje olur” tabirlerini kullandı”

CANITEZ: İKİ MAÇ DA BİZİM İÇİN HOŞ OLACAK

Deneyimli oyuncu Tuğçe Canıtez ise, “Slovenya ve Polonya ile iki maç oynayacağız. Slovenya Avrupa Şampiyonası’nda yer alan, güzel bir takımı olan kadrolardan. Eksikleri olacak üzere gözüküyor. O eksikleri avantaja çevirerek uygun bir sonuçla döneceğiz. daha sonrasında taraftarımız önünde İzmit’te Polonya ile karşılaşacağız. İki hoş maç olacak. Rakiplerimiz genç ve dinamik. Bizim de genç bir takımımız var. Hazırlık süreci fazlaca kısa. Hazırlıklarımıza başladık ve şuan güzel gidiyor. İki maç da bizim için hoş olacak” açıklamasında bulundu.

“LİGDE GAYEMİZ YÜKSEK”

Çok ağır bir tempo ortasında hazırlıklarını sürdüklerini lisana getiren Canıtez, “Hem Harika Lig, tıpkı vakitte EuroLeague’de oynamak güç. Geçen dönem pandemi niçiniyle EuroLeague’de bubble yapıyorduk ve o daha kolay oluyordu. Şu an ağır bir tempo oluyor. Dönem başındayız ancak performanslar uygun. Gayelerimiz yüksek” dedi.

AYDIN: EKİBİN UYGUN BİR GÜCÜ VAR

Çok değerli iki maça çıkacaklarını ve iki maçı da kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Merve Aydın, “Sezonun çabucak başında oynayacağımız bu biçimde değerli maçlarda yüksek konsantrasyon ve güce gereksinimimiz var. Takım olarak hoş bir güce sahibiz. Kıymeti maçlar ve son Avrupa Şampiyonası’nda istediğimiz sonuçları alamadık. Uygun bir başlangıç yapmak istiyoruz. Birinci maçımızda Slovenya’ya karşı oynayacağız. Âlâ bir rakiple oynayacağız ve biz de yeterli bir ekibiz. Kazanacağımızı düşünüyorum. daha sonrasında İzmit’te seyircimiz önünde Polonya ile karşılaşacağız” formunda konuştu.

“LİGE ÂLÂ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM, ARTIK DE BAYRAĞIMIZ İÇİN UĞRAŞ EDECEĞİM”

Basketbola verdiği kısa ortada Survivor yarışına katılan Aydın, “Basketbolu fazlaca özledim. Döndüğümde de direkt idmanlara başlamam da etrafımı şaşırttı. Bir gaye koymuştum basketbolu bırakmadım. Farklı bir tecrübeydi ve artık orada elde ettiğim deneyimimi buraya yansıtmak istiyorum. Kadrom ile lige güzel bir başlangıç yaptım, artık de bayrağımız için çaba edeceğim” diye konuştu.

UZUN: İKİ MAÇA DA HAZIR OLUP GALİP GELECEĞİMİZE İNANIYORUM

23 yaşındaki basketbolcu Sevgi Uzun da, iki kritik maça da en yeterli biçimde hazırlanacaklarını söylerken, “Slovenya ile sıkıntı maça çıkacağız. Âlâ hazırlanmaya çalışıyoruz. hiç bir maç kolay değil. Ağır bir tempo ortasındayız. En uygun biçimde maçlara hazırlanarak galibiyetle döneceğimize inanıyorum. daha sonrasında İzmit’te Polonya ile oynayacağız. 2’de 2 yaparak hoş bir müddetç geçirmek istiyoruz. Taraftarımız bizi fazlaca âlâ destekliyor ve onlara muhtaçlığımız var. İzmit’te yeterli bir atmosferle keyifli bir maç oynayacağımız düşünüyorum” dedi.