Portakallar iki yıldır çöpe dökülüyor!

Semerkant

Global Mod
Global Mod
TARIMDA ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR!TARIM sektörü kan ağlıyor. Sektör temsilcileri her fırsatta hükümetin tarım politikalarını eleştiriyor. Geçtiğimiz günlerde Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen Dim TV mikrofonlarına konuşmuş, tarım politikalarını eleştirerek çağrı yapmıştı. Ancak sonuç değişmedi. Alanya Toptancı Hali’nde bu kez de portakallar üreticinin elinde kaldı. Geçtiğimiz yıl üreticinin isyanı kameralara yansımış, üretici Mustafa Sanay’ın Alanya’dan yükselttiği feryat ülke gündemine oturmuştu. ‘PORTAKALLAR BU YIL DA ÇÖPE GİDİYOR’Bu yıl da durum değişmedi. Alanya Toptancı Hali’nde 15 günden bu yana portakal satışları tamamen durdu. Üretici yine isyan etti. İktidara seslendi. Üretici Mustafa Sanay Dim TV’ye yaptığı özel açıklamada “ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Tarım Bakanı Pakdemirli’ye sesleniyorum. Soğanda patateste olduğu gibi gelin çiftçinin portakalını da satın alıp halkımıza dağıtın. Ben bir küçük çiftçi olarak bunu talep ediyorum. Portakalların tamamı çöpe gidiyor. Soğanı patatesi kurtardınız. Portakalı da kurtarın” dedi. Detaylar Dim TV Ana Haber’de…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.