PKK yardımdan haraç istiyor: Hastanelere saldırıyorlar

YingYang

New member
Suriye Deyrizor’da faaliyet gösteren milletlerarası ve lokal sivil toplum kuruluşları PKK’lı teröristlerin baskısı niçiniyle mağdurlara yardımları götüremez hale geldi. Teröristlerin kurduğu “sözde özerk yönetim” yardım kuruluşlarına “lisans belgesi” ismi altında haraç kesiyor. Parayı ödemeyen kuruluşların çalışması evvel askıya alınıyor daha sonra da baskı yapılıyor. Yardım kuruluşlarına bağlı sıhhat merkezlerine ve tabiplere taarruzlar düzenleniyor, vazifeliler kenti terk etmeye zorlanıyor.

HEM PARA HEM ELEMAN

Bir sivil toplum kuruluşunda çalışan Y.Z., terör örgütünün baskılarını şu biçimde anlattı: “Kuruluşların kelamda özerk idareden bir lisans alması gerekiyor. Müracaatlar evvel ‘örgütler komitesine’ sunuluyor. Belgeler Kamışlı’da çoğunluğu PKK takımından oluşan bir güvenlik komitesine aktarılıyor. Burada pazarlığa başlanıyor. Yardım kuruluşlarından hem para isteniyor tıpkı vakitte kendilerine bağlı şahısların değerli durumlarda vazife yapması konusunda baskı yapılıyor. Bu durumda kuralları kabul etmeyenlerin ruhsatları verilmiyor ve çalışmaları engelleniyor. Her geçen gün kaideleri ağırlaştırıyorlar.”

HASTANEYİ TARADI

PKK’nın haraç talebini kabul etmeyen yardım kuruluşlarına bağlı sıhhat merkezleri, tabipler ve nazaranvliler ise teröristlerin saldırısına uğruyor. Kasım ayında Sawsan Kalkınma ve Sıhhat Derneği, El-Buseyra’daki hastanenin çalışmalarını akınlar niçiniyle askıya almak zorunda kaldı. Hastanede işe girmek isteyen ve talebi geri çevrilen PKK’lı bir bayan terörist binaya silahlı akın düzenledi. Tehditler yağdıran terörist, sıhhat işçisini hastaniçin attı ve işe alınmadığı takdirde geri dönemeyeceklerini söylemiş oldu.

Para vermeyene saldırıyorlar

25 Ekim’de El-Busira kentindeki General Hospital’e bir taarruz düzenlendi. El-Susah kasabasındaki Albaghooz Hope isimli yardım kuruluşunda çalışan mühendis Nidal Adnan el-Hassan da atağa uğrayanlardan. Nisan ayında Birth and Charity Yardım Kuruluşu’na ilişkin bir otomobile ateş açılmış ve iki kişi ölmüştü.