Pjanic, Beşiktaş’ta kalacak mı?

Semedov

New member
Beşiktaş’ın Bosna Hersekli futbolcusu Miralem Pjanic, düzgün bir kadroları olduğunu ve daha uygun yerlere geleceklerine inandığını söylemiş oldu.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde idman öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Pjanic, “Takım arkadaşlarım da puan durumundan dolayı fazlaca mutsuz. Yeterli bir grubumuz olduğunu biliyoruz ve daha yeterli yerlerde olacağımıza inanıyoruz. Maç maç giderek önümüzdeki her maçta 3 puan almak istiyoruz. Şubat, mart üzere durumumuza bakarak gelecek için neler yapabileceğimizi konuşuruz.” diye konuştu.

Ligde ve kupada başarılı olmak istediklerini aktaran Pjanic, “Şu anda kupalara odaklanmış durumdayız. Önümüzdeki Türkiye Kupası ve akabinde Üstün Kupa maçımız var. Dönem uzun, lig bitmiş değil. Elimizden geldiğince puanları toplamak istiyoruz. Gayemiz hem kupada hem ligde başarılı olmak.” tabirlerini kullandı.

“TAKIMIMIZIN ÖZ İTİMADI YERİNE GELMEYE BAŞLADI”

çabucak hemen tam formuna ulaşmadığını kaydeden siyah-beyazlı oyuncu, “Kendimi daha âlâ hissediyorum. Makus bir sakatlıktan döndüm. Dönmem gerekenden daha evvel döndüğümü söyleyebilirim. Kadronun bana muhtaçlığı olduğu için olağandan süratli davrandım. Tam form düzeyimde değilim fakat vakit içinde güzele gidiyorum. Şu anda hocamızla bir şeyleri düzeltmeye çalışıyoruz. Makûs bir müddetçten çıktık. Kadromuzun öz itimadı yerine gelmeye başladı.” biçiminde konuştu.

Beşiktaş’ın eski teknik yöneticisi Sergen Yalçın ve şu anda siyah-beyazlı ekibin başında olan Başkan Karaveli ile ilgili de konuşan Bosna Hersekli futbolcu, şunları söylemiş oldu:

“Sergen Yalçın fazlaca hürmet duyduğumuz bir isim. İnsan olarak ve hoca olarak yaptıkları tartışılmaz ancak futbolda bu stil ayrılıklar yaşanıyor. Artık maç maç bakıyoruz. Havamız ve öz inancımız yerine geliyor. Lider hocamız beni âlâ tanıyor. Aramızdaki irtibat de epey yeterli. Nerede en âlâ performansı vereceğimi biliyor. 4-5 sene 6 numara konumunda oynadım. Bu durumu da seviyorum ve daha fazla sorumluluk alan bir yapıda oluyorum. 6 numarada daha uygun hissettiğimi söyleyebilirim. Antrenmanlarda da öz inancımızın yerine geldiğini kadro arkadaşlarımla da konuşuyorum. Devamının da geleceğini düşünüyoruz.”

“TÜM DÖNEM BURADA KALMA KONUSUNDA BAŞIMDA SORU İŞARETİ YOK”

Dönem sonuna kadar Beşiktaş’ta kalmak istediğini de kaydeden Pjanic, şunları aktardı:

“Burada memnunum. Grup arkadaşlarımdan, liderden, asbaşkandan ve bu taraftardan dolayı epeyce memnunum. Ailem de burada keyifli. Gelecek ne getirir bilmiyorum. Bu dönem neler olacağına odaklanmış durumdayım. Ekip arkadaşlarımla, kusursuz taraftarın önünde olmaktan epeyce memnunum ve dönem sonuna kadar buradayım. Gelecekte ne olacağıyla ilgili şu anda bir şey söylemem. Tek düşünebileceğim kadro Beşiktaş. Tüm dönem burada kalma konusunda başımda soru işareti yok. Burayı, ekip arkadaşlarımı ve olağanüstü taraftarı bırakıp gitmek istemiyorum. Çok uzun bir dönem var önümüzde ve kupalar var. Elimizden gelenin en güzelini yapacağız.”

Beşiktaş taraftarlarının önünde oynamanın hayli özel olduğunu söyleyen siyah-beyazlı oyuncu, “Buraya gelmedilk evvel Türk taraftarların coşkusuyla alakalı hayli şey duymuştum. Çok büyük statlarda büyük taraftarların önünde oynamıştım lakin burada özel olan bir şey var. Umarım taraftarın bu sevgisinin karşılığını verebiliriz.” tabirlerini kullandı.

Spor Toto Üstün Lig ve forma giydiği başka ligleri kıyaslayan Pjanic, “Türkiye’nin Avrupa’ya nazaran taktiksel olarak daha az organize olunduğunu söyleyebilirim. Şu anda ligin başkanı Trabzonspor daha organize bir kadro. Kusursuz oynamıyorlar fakat daha az yanılgı yapıyorlar. Bizim eksiğimiz de birlikte oynama eksikliğiydi. Bu tertibi yapabilen ve daha az yanılgı yapan grup da ligi başkan olarak gdolayıyor.” değerlendirmesinde bulundu.