Pep Guardiola’dan Domenec Torrent sözleri! Galatasaray ile anlaşınca gündeme geldi…

Semedov

New member
Fatih Terim ile yollarını ayıran Galatasaray, Domenec Torrent’i ekibin başına getirdi. Barcelona B’de ve Barcelona’da ve Bayern Münih’te Guardiola’nın tahlil takımında yer alan, Manchester City’de ise sağ kolu olan Torrent için Pep Guardiola’nın geçmişte söylemiş olduği açıklamalardan kimilerini derledik.

Domenec Torrent’in 2018’de Manchester City’den ayrılıp City Group bünyesindeki New York City FC’ye teknik yönetici olmasından daha sonra Guardiola’nın açıklamaları:

“Barcelona B’de teknik yönetici olarak birinci yılımdaydık ve 4. Lig’de oynuyorduk. Bize maçları tahlil edecek bireyler lazımdı. Maçları kaydedip bunları tahlil edecek bireylere muhtaçlık duyuyorduk. bu biçimde maçlar kaydedilip tahlil edilmiyordu. Domenec bu işi yapmaya çalışıyordu. 4. Lig’de olmamıza karşın 3. Lig hakkında epey şey biliyordu ve bu biçimdece birlikte çalışmaya başladık. Çok deneyimliydi, ben ise meslekte daha yeniydim. Bana bu çeşit liglerde neler olabileceği hakkında fazlaca şey öğretti. Tahlilleri epey karmaşık olabiliyordu lakin onları süratli anlayabilmem için de bana ayrıyeten yardım etti. ondan sonrasında A kadroya geçince benimle birlikte geldi. senelerca birlikte çalıştıktan daha sonra Bayern Münih’e gitmeye karar verdim. Barcelona’da birlikte çalıştığım beşerler orada kalmayı tercih etti. Ben de benimle gelmesi için Domenec’i ikna etmeye çalıştım. Orada şahane bir deneyim edindik. Bayern Münih üzere büyük bir kulüpte ve Almanya üzere hoş bir ülkede şahane şeyler yaptık, hoş dostluklar kazandık. daha sonrasında Manchester City’de devam ettik. Domenec’in her vakit teknik yönetici olmak istediğini hissediyordum. Patrick Vieira mesleğine Fransa’da devam etme sonucu alınca New York City FC, onun için hoş bir fırsat ve meydan okuma oldu.

“ŞİMDİ BİR ÖBÜR BAHT BEKLEME ZAMANI”

Flamengo’nun Kasım 2020’de Torrent ile yollarını ayırmasının akabinde Guardiola’ya görüşü soruluyor:

Bu, Flamengo idaresinin aldığı bir karar. Tek bir kişi tarafınca verilen bir karar değil, idarede biroldukça insan var. Bence Domenec orada uygun bir iş yaptı. Pandemi şartlarında ekip çalıştırmak kolay değil. Sonuçta bir karar alındı. Onun için inanılmaz bir deneyim olduğunu düşünüyorum. Brezilya’da olup lig ve Libertadores deneyimini yaşadığı için memnun olduğunu biliyorum. Artık bir diğer talihi bekleme vakti.