Bilader, bizim Alanya'da simide gevreg deller. Esgiler hep gevreg derdi emme hindi vaziyed bi Amat Emminiz galdı simide gevreg, simidciye gevregci deyen. Benim çocuglar bana "Boba çog gabasın" deyollar. Onun uçun ben de kibarlaşıyom gari. Öndüün bi simid aldım, yerkene o esgi Alanya'nın simidleri geldi aglıma. Müddüler Sokaa'nın başında, Gargı ambarının bööründe Memet Ağa'nın simitci furunu varıdı. Furunu Amasyalı ıramedli Metin Dayı'la barabar çalışdırırlarıdı. Gocaaaç odunulan, pelit odunulan simid çıkarırlarıdı. Engi simidin dadına doyum olmazdı. Engirde bayaca bi furunculuk etdiler. Ondan sonacıma Memet Ağa engi furunu Borazanların evinin ald yakasına daşıdı. Endeerde de ırametli Metin Dayı'lan barabar bayaa çalışdılar. Memet Ağa'mın simidi çog gözel olurdu. Yeni evlendiimiz vakıdlar, benim avrad da engi simidi çog hazederdi. Ekseri geder, 10 gadarını alır gelirdim eve. Avrat öteki simidleri eve bağa basdırmazıdı. Gari "Avradı unudmayam" dedim, iki simid de avrada sardırdım. Evel yemeyi içmeyi hazeder, deveyi kesiversen havuduula yudar. Simidleri görünsüre de ferahından uçdu. Emme hunu deyem, hindiki simidlerde o esgi Memed Ağa'mın simidlerinin dadı yog. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.