Patrice Evra, şoke eden olayı yıllar daha sonra anlattı! “Cinsel istismara uğradım”

Semedov

New member
Manchester United, Juventus ve Marsilya üzere üst seviye ekiplerin formalarını giyen Patrice Evra, çocukluğunda yaşadığı bir travmayı yıllar daha sonra anlattı.

Yazdığı otobiyografisinde mesleğine dair biroldukça ayrıntısı anlatan Evra, 13 yaşında cinsel istismara uğradığını itiraf etti.

Time Times’a açıklamalarda bulunan 40 yaşındaki Fransız eski futbolcu, gittiği okulun müdürü tarafınca meskeninde tekraren defa tacize uğradığını söylemiş oldu. Yakın vakte kadar, utandığı için annesine dahi söyleyemeyen Evra, başka çocukların kendisi üzere hissetmemesi için yaşadıklarını tüm bilgileriyla anlattı.

“ÇOCUKLARIN BENİM DURUMUMDA OLMASINI İSTEMİYORUM”

“Kitabı birinci yazdığımda başıma gelen durumu ayrıntılıca anlatamadım zira insanların düşüneceği şeylerden utanıyor ve korkuyordum” diyen Evra, “Şimdi hepsini anlatmak istiyorum zira çocukların benim durumumda olmasını istemiyorum. Bahadır olmadıklarını düşünerek kendilerinden utanıyorlar. Bu durum gözü pek olmamakla ilgili değil, zihinsel olarak bunun hakkında konuşmaya hazır olmamakla ilgili” biçiminde konuştu.

“HER VAKİT KENDİMİ SUÇLADIM”

senelerca kendisini korkak hissettiğini söyleyen eski yıldız, “Çocukların kendilerini suçlamadıklarından ve hamasetli olduklarından emin olmak istiyorum. Zira ben her vakit kendimi suçladım. senelerca kendimi korkak üzere hissettiğimi söylemekten çekinmiyorum zira hiç bir vakit sesimi çıkaramadım. Göğsümde ağır bir şey vardı. Lakin bunu kendim için yapmıyorum, öbür çocuklar için yapıyorum” sözlerini kullandı.

“Bu oyunu seviyorum” ismini verdiği yeni kitabında yaşadığı istismarın bilgilerinı anlatan Patrice Evra, futbola birinci başladığı periyotlarda kendisine daha uygun fırsatlar veren bir okula geçiş yaptığını ve okul müdürünün konutunda kalırken istismarın başladığını belirtti.

Öbür öğrencilerin bilakis okul bahçesinde elektronik aygıtlarla oyun oynamasına müsaade verildiğini ve ödevlerinde yardım edildiğini belirten Evra, bunların kendisine yapılan istismarın üstünü örtmek için yapıldığını anladığını söz etti.

“TAVRIM SERTTİ LAKİN KORKUYORDUM”

“Ben uyuduğum vakit müdür yanıma gelir ve bana dokunmaya çalışırdı” diyen Evra, “Yaptığının yanlış bir şey olduğunu biliyordum ve onu daima itip yumruklamaya çalıştım. Sert hal gösteriyordum lakin ona muhakkak etmesem de korkuyordum. Latife yapmıyordu ve yaptıklarından cinsel olarak haz duyuyordu. Ailemin yanına gideceğimin katılaştığında, müdür konutundaki son gecemde en makus tacizini yaptı” sözlerini kullandı.

Fransa’da futbol oynadığı periyotlarda 24 yaşındayken mevzuyu görüşmek için polisin kendisiyle bağlantıya geçtiğini tabir eden eski Monacolu futbolcu, bu olayın annesinin üzerinde bıraktığı tesire de değindi.

“ANNEM ŞOK OLDU VE ÖFKELENDİ”

“Olayı öğrenince tabi ki harap oldu. Benim için sıkıntı bir andı” diyen eski futbolcu, “İnsanların bana acımasını istemiyorum. Sıkıntı bir durum. Bir anne bunu kendi çocuğundan duymayı beklemez. bu biçimdelar birtakım şeylerin zıt gittiğini hissetmişti ve bana müdürün konutunda niye kalmak istemediğimi sormuştu. 40 yaşıma gelince ona yaşananları söylemiş oldum. Şok oldu ve fazlaca öfkelendi. Bu olayı kitaba koymamamı söylemiş oldu lakin çocuklarla ilgili olduğunu söylemiş olduğimde beni anladı” sözlerini kullandı.