Para dolu çantasını unuttu: Karakolda karşılaştığı taksiciye sarıldı

baboli

Global Mod
Global Mod
Para dolu çantasını unuttu: Karakolda karşılaştığı taksiciye sarıldı
Fatih Vezneciler’den taksiye binen yabancı asıllı uyruklu turist, Taksim’de ineceği esnada içerisinde 20 bin lira olan çantasını koltuğa düşürdü. Çantanın unutulduğunu fark eden taksici Yüksel Köroğlu, soluğu Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi Amirliği’nde aldı. Burada turistle karşılaşan taksici, sevinçten kendisine sarılan gence parayı eksiksiz teslim etti. Gençte taksiciye bu insanlığı karşılığında 250 lira ödül verdi.

Yabancı asıllı uyruklu Ecratullah Sattari, Fatih Vezneciler’den dün sabah saatlerinde Taksi Şoförleri Birliği (TSB) üyesi Yüksel Köroğlu’nun 34 TJY 74 plakalı taksisine bindi. Akabinde Köroğlu genci istediği yer olan Taksim’e bıraktı. Köroğlu akabinde öteki bir müşteriyi aracına alarak Kasımpaşa’ya gitti. Müşteri indikten daha sonra Köroğlu dikiz aynasından bir çantanın olduğunu fark etti. Son inen müşterilerin olduğunu sanan Köroğlu peşlerinden giderek onlara sordu. Fakat kendilerine ilişkin olmadıklarını telaffuzları üzerine Köroğlu, çantayı alarak yabancı asıllı genci aldığı ve bıraktığı noktalara gitti.

Buralarda dakikalarca bekleyen Köroğlu gence ulaşamayınca soluğu Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi Amirliği’nde aldı. Taksici buraya geldiğinde kapıda kendisini yabancı asıllı genç Sattari karşıladı. Taksici Köroğlu’nu görünce sevinçle boynuna atlayan genç, hem taksiciye birebir vakitte emniyet güçlerine teşekkür etti. Taksiciden parayı eksiksiz teslim alan genç, 250 lira da ödül verdi. Genç akabinde karakoldan ayrıldı.

“TAKSİM KARAKOLU SAYESİNDE BİRBİRİMİZİ BULDUK”

Olayla ilgili konuşan TSB üyesi taksici Yüksel Köroğlu, “2 yıldır bu işi yapıyorum birinci defa bu biçimde bir şeye şahit oldum. Sabah saatlerinde Veznecilerden bir konuk aldım var Taksim’e geldim. daha sonra onları bırakıp diğer bir konuk alarak Kasımpaşa tarafınca geçtim. Onu da bıraktıktan daha sonra aynaya bakınca art koltukta bir çanta olduğunu gördüm. En son inenlere ilişkin zannettim lakin onlar bizim değil deyince birinci müşterimin olduğunu anladım. Parayı ulaştırmak için bağlantı bilgisini bulmak gayeli çabucak çantayı açtım ve içerisinde para ile elbise gördüm. Tabi çabucak tedirginlik yaşadım, rahat olamadım. Parayı saydım ve 20 bin lira olduğunu gördüm. Para bende olduğu için çalışmayı bıraktım ve parayı nasıl ulaştırabilirimin peşine düştüm. Evvel Vezneciler’e gittim fakat kimseyi bulamadım. Taksim’de onları bıraktığım yere gittim lakin orada da bulamadım” dedi.

“ÇOK SEVİNDİLER VE BOYNUMA ATLADILAR”

Köroğlu, “daha sonra bu durumu Taksi Şoförleri Birliği ailesiyle paylaştım, ortamızda yaptığımız istişareler kararında Taksim Şehit Haşim Usta Polis Merkezi Amirliğine gitmeye karar verdik. Karakolun kapısına geldiğimde turist arkadaşlarla orada karşılaştık. Onlarında beni aradığını öğrendim, hayli sevindiler ve çabucak boynuma atladılar. Murat komiserle bir arada paraları sayıp kendilerine teslim ettik. Çok keyifli oldular bende onlar kadar memnun oldum. Benim için memnun biten bir gün oldu, bana bulundukları ikramla da arkadaşlıklarımla yemeğe gittim” diye konuştu.

KAYNAK: İHA