Panik Guica'ya ulaşmak için Trump'ın tarifelerinden mi deniyor? Olumsuz.

Vefa

Global Mod
Global Mod
Bir tarife ile Costco'ya gittim ve hiçbir şeye bakmadım.

Cazipti. Mark Cuban sosyal medyadaydı ve insanlara Başkan Trump'ın ticaret savaşı geliştiğinde sarf malzemelerine bakmanın “kötü bir fikir” olmadığını söyledi. Sistemi bir sonraki kişi kadar yenmeyi seviyorum – bu benim gazetecilikte tam anlamıyla ritim.

Ama gerçekten bir dakika düşünelim.

Her şeyden önce, bu tarifeler şu anda başlıklardaki tutarlarda bulunamaz. Depolama için, fiyat artışlarının önemli ve en azından orta boy bir süre olduğunu varsaymalısınız.

Ama varsayalım ki her iki şeyin de olduğunu. Her ay 1.000 ABD doları bir gıda faturanız olduğunu ve bir şekilde Anma Günü'ne 1.500 ABD Doları olarak uzandığını varsayalım. Yüzde 50'lik bir Spike'ın tahmini bir rota gibi hissederken, bu ek 500 dolar gerçek para olurdu.

Ama aynı zamanda gerçek paraya sahip olmalısın – Ekstra Gerçek para – ikametgahınıza birkaç şey koymak. Birçok insan bunu yapmaz ve her şeyden ekstralar satın alma borçları muhtemelen tüm tasarrufları yerine getirecektir.

Bay Cuban, E -Mail tarafından zengin olmasa bile çeşitli eserlerde şampuan, sabun ve jilet bıçak satın aldığını söyledi. “” İhtiyacınız olan tek yatırım lideri “kitabını okuduğumda üniversitede yapmaya başladım.” Dedi. Bir şeyden birden fazlasını satın alarak para biriktirebilirseniz, bu garantili bir getiridir. “

Eğer kullanırsanız olabilir. Yediğimiz şeylerin çoğu bozulabilir. Birçoğumuz satın aldığımız şeylerden bazılarını boşa harcıyoruz. Daha fazla satın almak, daha fazla yiyecek ve daha fazla para israfı anlamına gelebilir.

Sonra Deadpan komedyen Steven Wright adını vermemiz gereken pratik sorun var. “Her şeye sahip olamazsın,” dedi bir kez. “Nereye koyarsın?” Belki ek bir dondurucuda, ama sonra yüzlerce dolar daha fazla harcıyorlar.

Daha büyük mallarla ilgili olarak, bir araba veya mobilya satın alımını hızlandırmak, bir ya da iki yıl içinde ihtiyacınız varsa, özellikle de sahip olabileceğinizden daha önce sahipseniz veya bunu yapmak için dövülmüş stoklardan para çekiyorsanız hissedin.

Bu, paradan tasarruf etmenin bazı yollarının beklenmedik bir şekilde mevcut olabileceği anlamına gelir. Perşembe günü Ford çok fazla ödül bıraktı ve manşetler ve rekabet avantajı arıyordu. Bu fiyatları kolayca tersine çevirebilir.

Bundan sonra ne olacağını ve Bay Trump veya onu çevreleyen insanlar bilmiyoruz. 2020'de meydana gelen darboğazlar için endişelenebilirsiniz. Tuvalet kağıdı gerçekten büyük ve öngörülemez, çünkü tuvalet kağıdı odun hamuru ve ambalaj gerektiren meyveler gerektirir. Niş üreticilerinin kârsızsa üretmemeye veya ihraç etmemeye karar vermeleri de mümkündür.

Ancak, Bay Trump'ın danışmanları esas olarak parayı düşünüyor. Üst düzey bir ticaret danışmanı olan Peter Navarro, 10 yıllık tarife tarifesi revokasyonunun kamuoyunda olduğunu, Ticari Sekreter Howard Lutnick'in hisse senedi piyasalarının “çok iyi” yapılacağı görüşündedir.

Bay Lutnick'in orada ne yaptığını görüyorsunuz, değil mi? Kısa dönemi kötü olabilir. Ya da değil, ama şimdiye kadar çok güvenli görünüyor. Kısa vadeli bir tahmin yapmak istemiyor çünkü piyasaların yarın veya gelecek hafta ne yapacağına dair dünyevi bir fikri yok, fiyatlara ne olacak. Bildiği şey, çoğu insanın bir veya üç yıl içinde söylediklerini unutmuş olmasıdır.

Tahminin anlamsızlığı (ve mermi tahminlerine katılan kişileri dinlemenin sınırlı yararı) kısmen, ülkelerin ABD tarifelerine nasıl tepki verdiğini veya Bay Trump'ın korunurken ne kadar cesaret edeceğini bilmediğimiz içindir. Meksika'dan Başkan Claudia Sheinbaum ülkesini dinlendirme girişimine yanıt olarak zorlaştığında kısa bir süre önce emekli olduğunu unutmayın. Perşembe günü “tercih edilen tedavisi” ile övündü.

Brooklyn'de bir Costco ile her zamanki gibi işti. Olağandışı miktarda tuvalet kağıdı veya başka bir şey bulunmayan birkaç yüz araba baktım.

Tarifeye ulaşmaya çalışabileceğim tek bir kişi vardı. Mizan Rahman, taze helal et ve bakkalda birkaç mil uzakta satmak için satın aldığı Sura ve Pediasure ile bir dolly doldurmuştu. Zaten Basmati pirincine yüklenmişti.

Brooklyn'deki birçok nüfusun aksine, kullanabileceği iş altında bir bodrum var. Ayrıca, bu koruma parçasını ödemek için yılın geri kalanında yüzde sıfır faizli bir kredi kartı var.

“Bir şeyler yapmalısın,” dedi. “Trump şimdi deliriyor.”

Belki bir işletme sahibiyseniz ve bodrum ve krediye sahipseniz bir şeyler yapmanız gerekir. Ancak genel olarak, ilk kural beklenmedik haberler anlardır: Sadece bir şeyler yapma. Orada dur.

Bu yüzden orada durdum, izledim ve küçük bir istifleme buldum. Sonra orada işin kırmızı banklarındaki ordularla oturdum ve Costco'dan 1.50 dolar -hot köpeklerinden birine sahiptim. Fiyat onlarca yıl artmadı. Bir yönetici üç yıl önce bunu asla yapmayacağını söyledi.

Eğer durum buysa, bu panik için bir neden olabilir.

Tara Siegel Bernard Rapor raporları.