Onbirinci köy

Semerkant

Global Mod
Global Mod
GÜNÜN SÖZÜ: İtaat ettikleri zincirlerden aptalları serbest bırakmak zordur…VOLTAİRE ** GÜNÜN KİTABI Yeni Alanya Yazarı Diş Hekimi Feyzi Açıkalın’ın yazdığı “Göklerden İnişinin Birinci Yılında COVİD-19” isimli kitap… Feyzi abimiz yine gururumuz oldu… ** SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAKSIZLIKUzun zamandan beri devam eden ve her geçen gün biraz daha kötüye giden pandemi döneminde büyük fedakarlıklarla izin bile kullanamadan görevlerinin başında olan sağlık çalışanlarına önce kocaman ve yürekten bir teşekkür edelim… Sonra da asıl konumuza geleyim… Malumunuz vaka sayıları artınca kısıtlamalar bir tık daha arttı… Hafta sonları sokağa çıkma yasağı devam ederken, hafta içinde yasak saat 19.00’a çekildi… Marketlerin kapanış saatleri ise 18.00 olarak belirlendi… Ancak… Diğer kurumlarda uygulanmaya başlayan esnek çalışma mesaisi sağlık çalışanlarına yok… Örneğin aile sağlığı merkezlerinde çalışanların mesaileri 17.30’da bitiyor, bazı günler 18.00’e sarkabiliyor… Saat 18.00'de ise marketler kapanıyor, pazarlar toplanıyor… Eee… Nasıl yapacaklar sağlık çalışanları, nereden ve ne zaman alışveriş yapacaklar?... Bu konuda sosyal medya üzerinden çok sayıda paylaşım yapıldı ama ne gören var, ne de duyan… Sağlık çalışanları, doğaları gereği sadece çalışarak besleniyorlar sanırım… Haaa pardon, bir zamanlar bir de alkış vardı, değil mi?... ** BİR GÜZEL İNSANI DAHA KAYBETTİKYeni Alanya’nın emektarlarından Cüneyt Circi, yakalandığı koronavirüs illetine yenik düşerek aramızdan ayrıldı maalesef… Cüneyt Circi’nin bu ani vefatı DİM Medya ailesini gerçekten yasa boğdu… Gazipaşa Temsilcimiz rahmetli Yakup Kocabaş’ın ardından ikinci kurbanını verdi DİM Medya Ailesi… Cüneyt Circi, o kadar naif, o kadar dürüst, o kadar sevecen ve kibar bir insandı ki, kelimelerle anlatmak zor… Bunu bir okuyucumuz çok güzel anlatmış… DİM Medya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim’e gönderilen mesajı aynen paylaşıyorum: “Mehmet Ali Bey, başınız sağ olsun… Cüneyt Bey’in vefatına çok üzüldüm… Dünya tatlısı bir kişiydi, cennet mekanı olsun… Tahsilat yapacağı müşteriden asla para istemezdi… Oturur, hal hatır sorar, çay içer, bekler, bir çay daha içer… Ödeme yaparsan alır, yapmaz isen bir kaç gün sonra yine gelir… Çay içer, sohbet eder… Siz de utanır ödemeyi yaparsınız… Nur içinde yatsın…” İşte bu kadar naif bir insandı Cüneyt abimiz… Mekanı cennet olsun… ** SU KABAĞI DAĞITIMINDAYAŞANAN OLUMSUZLUKAlanya Belediyesi vatandaşlara zaman zaman bedava su kabağı fidesi dağıtır… Dağıtım yapacağı günü, saati ve yerini de medya aracılığı ile duyurur… Aynı etkinlik geçtiğimiz hafta Cuma Pazarı’nda yine gerçekleştirildi… Dağıtımın saat 09.30’da başlayacağı duyuruldu… Sabah pazara erken giden vatandaşlar, özellikle de yaşlı kadınlar, su kabağı fidesinin dağıtılacağı standın önünde birikmeye başladılar… Almak istediler ancak bu talepleri “Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’i bekliyoruz, gelmeden veremeyiz” diye geri çevrildi… Beklemeye devam ettiler… Saat tam 09.30 oldu ama Başkan Yücel ortalarda yok henüz… Homurdanmalar artsa da su kabağı fideleri yine dağıtılmadı… Adem Başkan’ın o saatlerde berberde tıraş olduğu bilgisi geldi bana… Şu mübarek günlerde vatandaşlar, özelikle de yaşlı kadınlar su kabağı fidesi alabilmek için dakikalarca ayakta beklemek zorunda kaldılar… Vatandaşlar, bu kızgınlıklarını dile getirmemi istediler… Elçiye zeval olmazmış… ** DOSTUM ŞATANABAŞIN SAĞOLSUNNecati Şatana… Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü… Herkes tarafından sevilen, sayılan, samimi bir dostum… Büyük emeklerle büyüttükleri evlatları Yiğit Fırat Şatana’yı genç yaşta kaybettiler… Hepimiz çok üzüldük… Yiğit Fırat’ın annesinin mezarlıktaki ağıtları hala kulaklarımda çınlıyor… Çok büyük bir acı, çok… Tekrar başınız sağ olsun… Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın… ** GÜNÜN KARNESİKapı kapı dolaşarak mübarek günlerde ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi dağıtan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ve ekibine özverili çalışmalarından dolayı YILDIZLI PEKİYİ… “İzin ücretsiz olabilir ancak hayat ücretli, bir ay idare etseniz ölür müsünüz” hatırlatmasını yaparak, Rusya krizinin ardından otelini kapatarak turizm emekçilerini ücretsiz izne gönderen patronlara YILDIZLI ORTA… Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye sosyal medya üzerinden hakaretler yağdıran Mahmutlar’daki bir okulun müdürüne gerekli cezayı bir türlü veremeyen Milli Eğitim camiasına YILDIZLI ZAYIF…** KONUŞAN FOTOĞRAFLARAK Parti Alanya İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Güvenç: Kariyer de yaparım… Çocuk da yaparım… Siyaset de yaparım... Börekler de açarım… ** Başkanım taaa şordaki yolda sıkıntımız var, bir de oraya baksanız…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.