Bu yazıyı dün verecektim aslında…Ama araya esnafla ilgili önemli bir konu girdiği için bugüne sarkıtmak zorunda kaldım…Geçtiğimiz Cuma akşamı Alanya’nın yeni nesil televizyonu DİM TV ekranlarında yayınlanan Politik Alanya programının canlı yayın konuğu genç bir kadın siyasetçiydi…Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gülay Güvenç, canlı yayında sorularımı yanıtladı…İlk canlı yayını öncesi biraz heyecanlı görünen Gülay Başkan, program başlar başlamaz o heyecanını attı ve her soruya takır takır takır yanıt verdi…Her zaman söylerim, bir kez daha tekrarlayayım…Kadınlarımızın ve gençlerimizin aktif siyasetin içinde daha fazla yer almasını arzulayan bir gazeteci olarak böyle başarılı isimleri parti ayrımı filan yapmadan her zaman destekledim ve desteklemeye de devam edeceğim…70 yaşına merdiven dayamış, “ununu eleyerek eleğini duvara asmış” isimlerin kenara çekilerek gençlerin önünü açması gerektiğine inanıyorum…Tamam, yıllarca tecrübe kazanmış bu isimlerin deneyimlerinden faydalanalım ama sahada daha çok gençler ve kadınlar olsun…Gençliğin olduğu yerde hareket olur, enerji olur…Kadının olduğu yerde zarafet olur, nezaket olur...Dönelim Gülay Başkan’a… Ekibindeki bazı isimlerle birlikte gelen Gülay Güvenç’in üslubunu çok beğendim, misal…Germedi, kırmadı, dökmedi…Ilımlı ve yapıcı konuştu…Oldukça güler yüzlüydü…Bu anlamda AK Parti’nin Alanya’daki politikasını gerçekten beğeniyorum…Ülke genelinde yapılan “gerilim” siyasetine ayak uydurmuyorlar…AK Parti Alanya’nın genç ve başarılı Başkanı Mimar Mustafa Toklu’nun “gergin siyaset” yaptığını hiç görmedim, duymadım…Alanya’ya yapılacak hizmetlere odaklanmış durumda…Bu anlamda dün bir müjde daha verdi Alanya’ya…Payallar’a yapılacak devlet hastanesi için izin çıktığını açıkladı…Bu hizmette de büyük emeği olan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Alanya adına bir kez daha teşekkür edelim…Ve son söz olarak şunu söyleyelim…Alanya siyaseti AK Parti açısından tüm ülkeye örnek oluyor…Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.