Oliviero Toscani'nin vefatı, Giani'den başsağlığı mesajı

Paşa4141

Global Mod
Global Mod
“Oliviero Toscani ile hayal gücünü hem değer verme hem de kınama aracı haline getirmeyi bilen bir ustayı kaybediyoruz. Fotoğrafları ve fikirleri sayesinde Toskana uyumsuz bir yüze sahipti.” Bölge Başkanı Eugenio Giani, bugün vefat eden Oliviero Toscani'yi böyle anıyor, üzüyor.

“Vizyoner, özgür, kışkırtıcı – devam ediyor Giani – Oliviero Toscani bunların hepsiydi. Bizlerle birlikte kendisine teşekkür ediyorum. Kamerayı, yalnızca modellerden ve gülümseyen sarışın çocuklardan ibaret olmayan bir dünyayı gösteren ticari bir reklam oluşturmak için insan ırkını manipüle eden bir sistemi yıkmak için kullanmayı başardı. Ancak insanların görünüşlerinden ziyade ruhunu, özünü fotoğraflamayı başardı ve herkesin onların benzersizliğini görmesini sağladı.”

Bizim için yaptığı son işi, Toskana'yı en iyi temsil eden kadın yüzünü seçme işini hâlâ hatırlıyorum. Bunu genç bir tıp öğrencisinde bulduğunu hatırlıyorum, onu hayrete düşüren bir keşif ama diğer yandan, hiçbir yaratılışın şaşılacak bir şey olmadığını söyledi. Bütün bunlar için ona minnettar olacağız.”

Başkan Giani, “Kurumsal ve kişisel başsağlığı dileklerimi aileye iletiyorum” dedi.