Okulların kapanış tarihi belirtildi! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi…

baboli

Global Mod
Global Mod
Okulların kapanış tarihi belirtildi! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi…
Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Konseyi toplantısının akabinde salgın gündemine ait değerli açıklamalarda bulundu. Omicron varyantının ülkemizde baskın varyant haline geldiğinin altını çizen Bakan, hadise sayılarının bundan evvelki aya oranla dört kart arttığını duyurdu. Okulların tatil bulunmasına kısa bir vakit kala öğrenciler ve aileler yüz yüze eğitimin bitip bitmeyeceğini araştırıyor. Geçtiğimiz sene pandemi niçiniyle İlkokul, ortaokul ve liseler devrin büyük bir çoğunluğunu meskenlerinden geçirmişti. MEB Bakanı Mahmut Özer, yeni sistemde okulların değil, sınıfların kapatılacağının altını çizse de olay sayıları 80 bin sonuna dayandı. Ulusal Eğitim Bakanlığından okullarla ilgili kritik açıklama geldi. Pekala okullar kapanacak mı? İşte okulların kapanış tarihi 2021-2022…

Okullar 21 Ocak’ta Kapanıyor!

Ulusal Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime nazaran İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler 24 Ocak- 4 Şubat tarihleri içinde yarıyıl tatiline gidecek. Bu kapsamda okullar 21 Ocak Cuma günü kapanacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı ikinci devri 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Okullar 61 gün açık kalırken öğrenciler ikinci orta tatillerini 11-15 Nisan tarihleri içinde yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek.

Mahmut Özer ” Yüz Yüze Eğitime Devam Ediyoruz”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış merasiminde kıymetli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime devam edileceğinin altını çizen Özer, kovid-19 sebebiyle kapalı olan hiç bir okulun bulunmadığı bilgisini paylaştı. Omicron varyantı niçiniyle yayılmaların süratli olduğunu tabir eden Özer, en büyük avantajın öğretmenlerin aşılama oranları olduğunu söylemiş oldu. Bakan Özer’in deklare ettiğı oranlara bakılırsa en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı % 94, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranı ise %89 oldu.

Pandemi devrinde okulların değerinin anlaşıldığını vurgulayan Özer, okulların yalnızca bir öğrenme ortamı değil, öğrencilerin şahsi, toplumsal, kültürel, psikososyal gelişimlerinin gerçekleştirdiği bir ortam olduğuna dikkat çekti. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak tüm gençlerin en hoş ortamda eğitim almasını istediklerini belirten Özer ” Onun için yeni periyotta ana noktamız eğitimde fırsat eşitliği. Yani okullar ortası imkân farklılıklarını azaltmak birinci önceliğimiz.” dedi.

Sıhhat Bakanı Duyurdu: Hadise Sayıları 4 Kat Arttı!

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Şurası toplantısı daha sonrası yaptığı açıklamada Omicron varyantının baskın hale geldiğini söylemiş oldu. görüşmede alınan yeni sonucu da duyuran Koca, aşısı tam olan temaslıların karantinaya alınmayacağını ve rastgele bir belirti göstermeyen bireylere PCR testi yapılmayacağını tabir etti. Omicron’un global ölçekte olduğu üzere Türkiye’de de baskın varyant olduğuna dikkat çeken Koca, olay sayılarının bundan evvelki aya oranla 4 kat birden arttığını söylemiş oldu. Sevindirici haberi de aktaran Koca, hadise sayılarında artış yaşanmasına karşın hastaneye yatış oranında yalnızca %10’luk bir artış yaşandığını belirtti.