Okulların kapanış tarihi belirtildi! (2022) MEB yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi duyurdu!

baboli

Global Mod
Global Mod
Okulların kapanış tarihi belirtildi! (2022) MEB yüz yüze eğitimin sona ereceği tarihi duyurdu!
Okulların kapanış tarihi, 18 milyon öğrenci ve ailesinin gündeminde birinci sırada yer alıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre yaz tatili bu yıl 90 gün sürecek. Eylül’de başlayan yüz yüze eğitim sürecinde 6 ay geride kalırken okulların periyot sonuna kadar açık kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bakan Mahmut Özer, daha evvel yaptığı biroldukca açıklamada okullar açık kalması için Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Heyeti’nin tavsiyelerine göre hareket ettiklerini duyurmuştu. Yaz tatili öncesinde ikinci periyot sürerken öğrenciler, 1 haftalık Nisan orta tatiline gidecek. Orta tatil dönüşü okullar 3 ay daha açık kalacak ve akabinde yaz tatili uygulanacak. Pekala okullar ne vakit kapanıyor? İşte 2021-2022 okulların kapanacağı tarih…

17 Haziran’da Okullar Kapanacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine nazaran bu yıl İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için okullar 17 Haziran Cuma günü kapanacak. 23 Şubat itibariyle okulların kapanmasına tam tamına 114 gün kaldı. Birinci periyot Kasım orta tatili uygulandığı üzere 2. devir içerisinde ise ikinci orta tatil olarak da bilinen Nisan tatili uygulanacak. İşte Nisan orta tatilinin başlangıç ve bitiş tarihleri;

“Yüz Yüze Eğitime Orta Vermeyeceğiz”

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili sürerken yaptığı açıklamada Omicron varyantı yahut artan hadiseler sebebiyle yüz yüze eğitime orta verilmeyeceğini net bir biçimde söz etti. Yüz yüze eğitime birebir kararlılıkla devam edeceklerini kaydeden Bakan, Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Konseyi’nin önermiş olduğu kriterleri yerine getirerek bu devrin de yüz yüze olarak nihayetlendirileceğini belirtti. Covid yahut temas niçiniyle şuanda tüm sınıfları kapalı olan okul bulunmadığını hatırlatan Özer, kronik rahatsızlığı ve özel eğitim muhtaçlığı bulunan öğrencilerin devam mecburiyeti olmayacağını vurguladı.

Hadise Sayıları Düşüş Eğilimine Girdi!

Türkiye’de omicron varyantının baskın varyant haline gelmesinden daha sonra hadise sayıları bir anda pik yaparak bugüne kadar ulaştığı en yüksek düzey gelmişti. 2 Şubat itibariyle günlük hadise sayıları 110 bin düzeylerini aşarken son günlerde yaşanan düşüş ile bir arada olay sayıları 85 bin düzeylerine geriledi. İşte son 1 haftalık hadise sayıları;

TarihTest SayısıHadise Sayısı
22 Şubat463.33586.070
21 Şubat461.51385.026
20 Şubat440.18370.355
19 Şubat462.25280.454
18 Şubat463.85587.411
17 Şubat465.56392.406
16 Şubat463.24194.176

MEB’de Amaç BİLSEM Sayılarını Arttırmak!

Bilim ve Sanat Merkezleri İlkokul çağındaki özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini keşfedebilmesi ve geliştirmesi açısından büyük ehemmiyet taşıyor. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer BİLSEM’lerin altyapı imkanlarını daima güzelleştirdiklerini tabir ederek “ BİLSEM’lerin tüm vilayet ve ilçelerimizde erişilebilirliğini artırmaya çalışıyoruz.” dedi. 2021 yılı prestijiyle BİLSEM sayısının 225’e çıkartıldığını hatırlatan Özer ” Gerekli planlamalarımızı da tamamladık. Bu kapsamda 54 yeni BİLSEM açarak şubat ayı prestijiyle BİLSEM sayımızı 279’a çıkarttık. 2022 yılı sonuna kadar BİLSEM sayısını 350’ye çıkartacağız.” diyerek kelamlarını noktaladı.