Okulların kapanış tarihi belirli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime orta…

baboli

Global Mod
Global Mod
Okulların kapanış tarihi belirli oldu! MEB 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime orta…
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim gündemine ait değerli değerlendirmelerde bulundu. 6 Eylül’den itibaren koronavirüs niçiniyle yaklaşık 6 bine yakın sınıfın eğitime orta verdiğini belirten Özer, yurt haricinden örnekler vererek Türkiye’de kapanan sınıf oranının düşük olduğunu vurguladı. Kapanan okul olabileceğini söz eden Özer, az derslikli okul sayısının fazla olduğunu belirtti. Öğrencilerin öğrenme kayıplarına dikkat çeken Bakan, kendi ailesinden örnek vererek önümüzdeki süreçte bunları aşacaklarını söz etti. Yüz yüze eğitime farklı kademelerde başlayan yaklaşık 18 milyon öğrenci bulunuyor. Sıhhat Bakanlığı ve MEB okullarda eğitimin sürekliliği için gerekli önlemleri aldı. Lakin havaların soğuması ve virüsün kapalı alanlarda daha tehlikeli olması sebebiyle uzmanlar, hadise sayılarında bir artış bekliyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim periyodu takvimini ilan ederek okulların orta vereceği tarihi duyurdu. Pekala okullar ne vakit kapanacak? İşte okulların kapanış tarihi…

2021 Okullar Ne Vakit Kapanacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan takvime nazaran 2021-2022 eğitim öğretim yılında okullar birinci orta tatil kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde kapanacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 15-19 Kasım tarihinde birinci orta tatili yapacak. Hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere orta tatil 9 gün sürecek.

Öğrencilerin tabiriyle 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yapılacak. Okullarda birinci periyot 21 Ocak’ta karnelerin alınmasıyla sona erecek. Öğrenciler hafta sonları dahil olmak üzere 16 gün tatil yapacak.

Okullarda ikinci devir 7 Şubat tarihinde başlayacak. İkinci devir yapılacak orta tatil 11-15 Nisan tarihleri içinde uygulanacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da son bulacak. Öğrenciler yılsonu muvaffakiyet notlarını içeren karnelerini bu tarihte alacak.

Olay niçiniyle 5 bin 900 Sınıf Eğitime Orta Verdi!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda eğitim gündemine ait merak edilen konularda bilgilendirme yaptı. 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimde şu ana kadar 5 bin 900 sınıfın eğitim öğretime orta verdiğini belirten Özer, kapatılan sınıfların tekrar eğitime başladığını duyurdu. Ulusal Eğitim Bakanlığı, hadise ve temas niçiniyle eğitime orta verilen sınıflarda 14 gün karantina uygulayarak uzaktan eğitim veriyor.

“Toplumun Buna Alışması Lazım”

Açıklamasının devamında 71 bin 320 okul olduğunu lisana getiren Bakan, az derslikli okul sayısının yüksek olduğunu belirtti. İki tane okulun hadise niçiniyle kapandığını söyleyen Özer ” Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı lakin 14 gün daha sonra açılacak. Toplumun buna alışması lazım, olay artışı olabilir, okullar kapanabilir, kıymetli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir.” dedi.

“Okullar Kapalı Olsaydı Olay Sayısı Çok Daha Fazla Olacaktı”

Şu anki olay sayısının alarm verecek seviyeye ulaşmadığını hatırlatan Bakan, bu sebepten ötürü okulları kapatmayacaklarını söylemiş oldu. ” İnanıyorum ki Türkiye’de şayet okullar kapalı olsaydı, bugünkü hadise sayılarından fazlaca daha fazla hadise olacaktı.” diyen Özer, Kasım ayından daha sonra öğrencilerin öğrenme kayıplarına yönelik takviye paketlerinin Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca uygulanacağını söylemiş oldu. Dijital eğitimden, yüz yüze eğitime geçişin öğrencilerde şok tesiri yarattığının altını çizen Özer, öğretmenler ortasında alışma sürecinin olduğunu belirtti.

Havaların Soğuması Olay Sayılarını Arttırır Mı?

Sonbahar aylarının gelmesi ile bir arada hava sıcaklarında hissedilir derecede düşüşler yaşandı. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşların kapalı alan tercihleri artış gösteriyor. Kapalı ortamlarda fazla vakit geçirilmesi durumunda virüsün yayılma tehlikesi artıyor. Uzman isimler bu süreçlerde bilhassa kafe, restoran, yemekhane üzere alanlarda toplumsal ara ve maske ikilisine dikkat edilmesi konusunda ikazlarda bulunuyor. Okullarda ise ortak kullanım alanlarından olan kantin, spor salonu ve yemekhane üzere alanlarda öğrenciler için gerekli önlemler şimdiden alınmaya başlandı. Uzmanlar havalar tam manasıyla soğuyana kadar vatandaşların açık hava tercihlerin devam etmesi istikametinde açıklamalar yaptı.