Okulların kapanacağı tarih MEB tarafınca belirtildi! 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime orta..

baboli

Global Mod
Global Mod
Okulların kapanacağı tarih MEB tarafınca belirtildi! 2021-2022 eğitim yılında yüz yüze eğitime orta..
18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmeni yakından ilgilendiren okullarla ilgili son yapılan açıklamalar ve yaşanan gelişmeler herkes tarafınca araştırılıyor. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada 71 bin 320 okulda yüz yüze eğitim verildiğini bu okullardan yalnızca 5 bin 900 sınıfta eğitim öğretime olay ve temas niçiniyle orta verildiğini duyurdu. Eğitimi duran sınıflarda öğrenciler 14 günlük karantinaya alınırken uzaktan eğitim ile ders işlenmeye devam ediyor. Bakan Özer, orta veren öğrencilerin okullarına tekrar başladığını vurgulayarak toplumun olay artışlarına alışması gerektiğini belirtti. Bakan öğrencilerin öğrenme kayıplarına ait takviye paketlerinin yolda olduğunun muştusunu verdi. Aileler havaların soğumasının olay sayılarına nasıl tesir edeceğini sorgularken beklenen açıklama Ulusal Eğitim Bakanlığından geldi. Pekala okullar kapanıyor mu? İşte yapılan tarih açıklaması…

2021 Okullar Ne Vakit Kapanacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan takvime nazaran 2021-2022 eğitim öğretim yılında okullar birinci orta tatil kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde kapanacak. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 15-19 Kasım tarihinde birinci orta tatili yapacak. Hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günleri dahil olmak üzere orta tatil 9 gün sürecek.

Öğrencilerin tabiriyle 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yapılacak. Okullarda birinci devir 21 Ocak’ta karnelerin alınmasıyla sona erecek. Öğrenciler hafta sonları dahil olmak üzere 16 gün tatil yapacak.

Okullarda ikinci periyot 7 Şubat tarihinde başlayacak. İkinci periyot yapılacak orta tatil 11-15 Nisan tarihleri içinde uygulanacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da son bulacak. Öğrenciler yılsonu muvaffakiyet notlarını içeren karnelerini bu tarihte alacak.

Hadise niçiniyle 5 bin 900 Sınıf Eğitime Orta Verdi!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı programda eğitim gündemine ait merak edilen konularda bilgilendirme yaptı. 6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimde şu ana kadar 5 bin 900 sınıfın eğitim öğretime orta verdiğini belirten Özer, kapatılan sınıfların yeniden eğitime başladığını duyurdu. Ulusal Eğitim Bakanlığı, olay ve temas niçiniyle eğitime orta verilen sınıflarda 14 gün karantina uygulayarak uzaktan eğitim veriyor.

“Toplumun Buna Alışması Lazım”

Açıklamasının devamında 71 bin 320 okul olduğunu lisana getiren Bakan, az derslikli okul sayısının yüksek olduğunu belirtti. İki tane okulun hadise niçiniyle kapandığını söyleyen Özer ” Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı lakin 14 gün daha sonra açılacak. Toplumun buna alışması lazım, olay artışı olabilir, okullar kapanabilir, kıymetli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir.” dedi.

“Okullar Kapalı Olsaydı Hadise Sayısı Çok Daha Fazla Olacaktı”

Şu anki olay sayısının alarm verecek seviyeye ulaşmadığını hatırlatan Bakan, bu sebepten ötürü okulları kapatmayacaklarını söylemiş oldu. ” İnanıyorum ki Türkiye’de şayet okullar kapalı olsaydı, bugünkü olay sayılarından hayli daha fazla olay olacaktı.” diyen Özer, Kasım ayından daha sonra öğrencilerin öğrenme kayıplarına yönelik dayanak paketlerinin Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca uygulanacağını söylemiş oldu. Dijital eğitimden, yüz yüze eğitime geçişin öğrencilerde şok tesiri yarattığının altını çizen Özer, öğretmenler ortasında alışma sürecinin olduğunu belirtti.

0-17 Yaş Ortası Hadise Sayısı Arttı!

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, okulların açık kalmasının akabinde 3 haftalık olay sayısına ait kıymetli değerlendirmelerde bulundu. Okulların açık kalmasıyla 0-17 yaş olay sayısının bir kat daha arttığını vurgulayan Bakan ” Ortalama etkin olayımız şu an 400 bin. Dörtte biri 0-17 yaş kümesinde. Yüzde 25 oranında. Daha evvel yüzde 10-11 oranındaydı. ” dedi. Bu hadise sayılarındaki artışın hastane yatış oranına %10 yansıdığını belirten Fahrettin Koca ” Ağır bakım ve entübe sayılarına yansımadı. ötürüsıyla bu manada huzursuz olabilecek bir durum yok.” tabirlerini kullandı.

Olayları yakından takip ettiklerini belirten Fahrettin Koca, Bilim Şurası ve Sıhhat Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesi ve okulların her haliyle açık kalmasını düşündüklerini söz etti. Bakan Koca açıklamasının devamında yalnızca İlkokul, ortaokul ve liseler için değil üniversiteler ortasında tıpkı biçimde düşündüklerini belirtti.

Havaların Soğuması Olay Sayılarını Arttırır Mı?

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte hava sıcaklarında hissedilir derecede düşüşler yaşandı. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş ile bir arada vatandaşların kapalı alan tercihleri artış gösteriyor. Kapalı ortamlarda fazla vakit geçirilmesi durumunda virüsün yayılma tehlikesi artıyor. Uzman isimler bu süreçlerde bilhassa kafe, restoran, yemekhane üzere alanlarda toplumsal uzaklık ve maske ikilisine dikkat edilmesi konusunda ihtarlarda bulunuyor. Okullarda ise ortak kullanım alanlarından olan kantin, spor salonu ve yemekhane üzere alanlarda öğrenciler için gerekli önlemler şimdiden alınmaya başlandı. Uzmanlar havalar tam manasıyla soğuyana kadar vatandaşların açık hava tercihlerin devam etmesi istikametinde açıklamalar yaptı.