Okullarda hafta sonu ve ikili eğitim olacak mı? Bakan Özer’den açıklama

KriptoKamil

New member
Yeni eğitim öğretim yılı başladı! İşte Türkiye’den okul görünümleri

• Şu ana kadar 200’e yakın okulda ikili eğitime geçildi. Hafta sonu eğitim için rastgele bir plan yok.
  • Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın, sınıflarda karantina mühletinin düşmesi için yaptığı teklif Bilim Heyetinde görüşülecek.
  • Kalabalık sınıfı yalnızca kimi bölgelerde var. İstanbul Esenyurt’ta arsa sorununun çözülmesi için Valilikle çalışma yürütülüyor.
Son dakika haberi: Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında okullarda yüz yüze eğitime ait açıklamalar yaptı. Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şu biçimde:

EĞİTİME ORTA VEREN OKUL VAR MI?

hiç birisinin tüm sınıfları kapatılmadı. olağan olarak kapatılan sınıflarımız var. Güya sınıflar karantinaya alındı, periyot sonuna kadar eğitime orta verildi üzere bir algı var fakat bu biçimde değil. 14 gün daha sonra okula geri dönüyorlar.

Hadise trendi artıyorsa bu artış sınıflara da yansıyor.

Bizim olay bazlı periyodun sonuna kadar önemli bir avantaj sağlayacak.

AŞISIZ ÖĞRETMENLERİN KONTROLÜ

Aşı olmayan çalışanlardan haftada 2 kere test alınıyor. 1 doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 92. Sistemdeki en büyük avantajımız öğretmenlerin aşı ortalamasının yüksek olması. Belirti göstermeyen lakin PCR testiyle olumlu çıkın öğretmen var.

KAÇ OKULDA İKİLİ EĞİTİME GEÇİLDİ?

Kovid-19 salgınının idaresi sürecinde tüm parametreleri dikkate aldık. Kalabalık olan sınıflarımız da var. Bunun iki sebebi var. Arsa bulamadığımız yerler var. Ulusal Eğitim Bakanlığımız her yıl yüzlerce okul yapıyor. Lakin mesela İstanbul Esenyurt’ta arsa bulamıyoruz ötürüsıyla ikili eğitim devam ediyor. İkinci sebebiyse zelzele öncesi güçlendirme çalışmalarıyla niçiniyle kimi yerlerde o okulun öğrencileri birtakım yerlerde toplandılar. ötürüsıyla okul birtakım yerlerde var. Arsa sorununu de kamulaştırma ile çözeceğiz. Buralar için özel tasarruflarda bulunduk. Valiliklerimize, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüklerimize istisnai yerlerde şu inisiyatifi kullanabilirsiniz dedik: İkili eğitime geçin yahut ders saat müddetini kısaltabilirsiniz, gün sayısını azaltabilirsiniz. Ta ki o sorun çözülene kadar.

Şu ana kadar Türkiye’de 200’e yakın okul yalnızca bu sebepten dolayı ikili eğitime geçti.

Bu sorun her yerde yok. Güya tüm Türkiye’deki sınıfların hepsi kalabalıkmış üzere algı oluşturulmasını sorun olarak görüyorum.

HAFTA SONU EĞİTİM YAPILACAK MI?

Hafta sonu eğitim üzere sistematik bir yaklaşımımız yok. Sorun bazlı okullarda tahliller üretiyoruz.

SINIFLARDA KARANTİNA MÜDDETİNİ DÜŞÜRECEK SİSTEM

Sıhhat Bakanına şu öneriyi sunduk: Karantinaya giren sınıftaki öğrenci belirti göstermiyorsa velisinin müsaadesiyle PCR testi yapılacak ve negatif çıkarsa geri okula dönebilecek. Veli PCR testine müsaade vermezse, öğrenci karantinayı 14 güne tamamlayacak. Bilim Heyetinde görüşülecek.

KAYNAK: HABER7