Okullar tekrar kapanıyor mu ? MEB Bakanı Özer’den hafta sonu yüz yüze eğitim açıklaması!

baboli

Global Mod
Global Mod
Okullar tekrar kapanıyor mu ? MEB Bakanı Özer’den hafta sonu yüz yüze eğitim açıklaması!
6 Eylül tarihi itibariyle yaklaşık 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yüz yüze eğitime başladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında birinci periyodun birinci iki haftası geride kalırken olay ve temas niçiniyle eğitime orta verilen sınıflar olması ailelerde baş karışıklığına yol açtı. MEB, 200 okulda kalabalık öğrenci sayısı niçiniyle ikili eğitim ( sabahçı-öğlenci) sistemine geçiş yaptı. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Eylül’de katıldığı canlı yayında öğrencileri ve velileri gidişat ile ilgili bilgilendirdi. Okul bazlı hareket ettiklerinin altını çizen Bakan, okullar kapanacak mı? sorusunun karşılık net bir biçimde verdi….

2021-2022 Okullar Kapanacak Mı?

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birtakım sınıflarda yaşanan hadise ve temas niçiniyle eğitim öğretime orta verilme sonucuna ait değerli açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime orta verilen sınıf sayısının çok az olduğunu vurgulayan Özer, kovid-19 salgını ortamında en inançlı ortamın okullar olduğunun altını çizerek ” Milli Eğitim Bakanlığı olarak en son kapatılacak yerlerin okullar olduğu irademiz motamot devam etmektedir” sözlerini kullandı.

İlkokul, ortaokul ve liselerde temas ve olay niçiniyle eğitime verilen orta uzaktan eğitim ile telafi edilecek. Okula gidemeyen öğrenciler için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) geçtiğimiz devirde olduğu üzere öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için yayın yapacak. Bakan Özer, açıklamasının devamında 57 bin 108 okul , 850 bin derslikten (sınıf) yalnızca 198. sınıfın yüz yüze eğitime orta verdiğini hatırlattı.

Tüm Sınıfları Kapanan Okul Yok

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Eylül Cumartesi günü katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ait merak edilen soruları yanıtladı. Şu ana kadar koronavirüs niçiniyle tüm sınıfları kapatılan okul bulunmadığının altını çizen Bakan “Rakamlar değişiyor. Orta veren sınıflar var. Olay trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor. Kapatılan sınıfta birinci hafta negatif çıkarsa eğitime dönülür.” dedi

Hafta Sonu Eğitim Verilecek Mi?

200’e yakın sınıfta ikili eğitime geçildiği bilgisini paylaşan Ulusal Eğitim Bakanı, hafta sonu eğitimin gündemlerinde olmadığını tabir etti. Açıklamasının devamında hafta sonu eğitimi üzere sistematik bir yaklaşımlarının olmadığını hatırlatan Özer ” Sorun bazlı okullarda tahliller üretiyoruz” sözlerini kullandı.

Diyarbakır’da 21 Sınıfta Eğitime Orta Verildi!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Ziyaret daha sonrasında değerli açıklamalarda bulunan MEB Bakanı ” yalnızca 21 sınıfımızda hadise yahut yakın temaslı niçiniyle yüz yüze eğitime orta vermiş bulunmaktayız.” tabirlerini kullandı. Bu yıl okullarda yüz yüze eğitime devam etme iradesinde covid olayı niçiniyle yüz yüze eğitime orta veren tüm sınıflarımızda birinci defa canlı sınıf uygulamasına geçildiğini kaydeden Özer ” Bu sınıflarımızda muhtaçlık duyan öğrencilerimize de valilikler kanallarıyla fiyatsız bir biçimde tabletler ulaştırılmaktadır.” sözlerini kullandı.

“Okul Dışı Ortamlardaki Bulaştan Kaynaklanıyor”

1,2 milyon öğretmen, 115 bin paklık vazifelisi ve 100 binin üzerinde yönetimci okullardaki yüz yüze eğitimin aksamaması için büyük uğraş sarf ediyor. MEB Bakanı, Mahmut Özer Sıhhat Bakanlığı ve Bilim Şurası ile bir arada belirlenen kriterlere harfiyen uymaya çalıştıklarını hatırlatarak okul dışı etkenlere vurgu yaptı.

Okulların kapatılması yahut rastgele bir okulda olay oluşmasının okul içi ortamdan kaynaklanmadığını belirten Özer, yüz yüze eğitime devam etmesi ve bu iradenin kararlılıkla uygulanmasında yalnızca Ulusal Eğitim Bakanlığına vazife düşmediğini söz etti. Açıklamasının devamında virüsün yalnızca okulları seçmediğini söyleyen Özer, sınıflardaki yaşanan temaslı ve olay durumları için ” “Çoğu defa okul dışı ortamlardaki bulaştan kaynaklanıyor. “dedi.

Okulların Açık Tutulması İçin Önlemler Alınacak

Tüm okullarda uyulması gereken kuralları belirlediklerini tabir eden Mahmut Özer, sürecin devam ettirilmesinin okul bazlı değil hadise bazlı olduğunu söylemiş oldu. Aldıkları kararları bilimsel bilgiler doğrultusunda uyguladıklarını söz eden MEB Bakanı” ay daha sonra bilimsel datalar değiştiği vakit tedbirlerimizle ilgili güncellemeler yapacağız. Lakin bir daha okullarımızın açık kalması için her türlü tedbiri alarak süreci devam ettireceğiz.” dedi.

Birinci Orta Tatil Kasım Ayında Uygulanacak!

Yüz yüze eğitime başlanması ile en epey merak edilen konulardan biriside Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan çalışma takviminin bilgileri oldu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler birinci periyotta orta tatil yapacak. Orta tatil toplam 1 hafta sürerken öğrenciler, koronavirüsün ruhsal tesirlerinden kısa müddette olsa da uzaklaşarak dinlenme fırsatı yakalayacak. bir daha emsal biçimde 2. periyotta Nisan ayında ikinci orta tatil uygulanacak. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak orta tatil, sömestr ve okulların kapanış tarihi;