Okullar ne vakit açılacak? MEB Bakanı Özer’in akabinde Fahrettin Koca’dan flaş açıklama geldi…

KriptoKamil

New member
Yüz yüze eğitime başlamak isteyen milyonlarca öğrencinin gözü kulağı Ulusal Eğitim Bakanlığına çevrilmiş durumda. İlan edilen 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine bakılırsa öğrenciler 6 Eylül’de ders başı yapacak. Olay sayılarında yükselmelerin olması niçiniyle veliler ve çocuklar geçtiğimiz devirde olduğu üzere uzaktan eğitim verilip verilmeyeceğini merak ediyor. MEB Bakanı Mahmut Özer son yaptığı açıklamada gerekli tedbirleri alacaklarını söz etti. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Şurası toplantısının akabinde eğitim gündemine dair kıymetli açıklamalarda bulundu. İlgili bakanlıklarla temas halinde olduklarını hatırlatan Koca uyumlu bir biçimde çalışacaklarını tabir etti. Pekala okulların açılması ertelenecek mi? İşte yüz yüze eğitim için yapılan son açıklamalar…

“Tüm Okullarımız Vaktinde Açılacak”

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Heyeti toplantısının akabinde yüz yüze eğitimle ilgili kıymetli açıklamalarda bulundu. Yüksek sesle tabir etmek istediğini belirten Koca “ tüm okullarımız vaktinde açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz muhakkak mümkün değildir. Tüm düzeylerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir” dedi.

Birinci ve ortaöğrenimde öğrenci ve ailelerini koruyacak gerekli önlemleri alacaklarını vurgulayan Bakan Koca, eğitime orta vermeden gelecek eğitim öğretim devrini karşılayacaklarını söylemiş oldu. Bilim Kurulu’nun okullarda uyulması gereken kuralları belirlediğine dikkat çeken Fahrettin Koca, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile istişare ederek en kısa müddette bu önlemlerin paylaşılacağını belirtti.

“Aşı Tercihe Bırakılamaz”

Açıklamasının devamında aşı konusuna değinen Sıhhat Bakanı, aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak önlemleri hayata geçirmeyi beklediklerini tabir etti. Aşı programının bugüne kadar teşvik ve tercih konusu olduğunun altını çizen Fahrettin Koca aşı için “ Eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödevdir. “ sözlerini kullandı.

Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı şayet olmazsa olmaz kural haline gelmeli diyen Bakan “ Aşı olmayan şahıslar ise tertipli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Bilhassa öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını nizamlı olarak denetim ettirmek zorunda olacaklar.” dedi.

Yeni Ulusal Eğitim Bakanı “ Hadiselerin Sıfırlanmasını Beklemeyiz”

nazaranve geldikten daha sonra yüz yüze eğitime başlanması ile ilgili kıymetli açıklamalarda bulunan MEB Bakanı Mahmut Özer, epey çalışacaklarının altını çizerek Eylül’de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylemiş oldu. Önceliğinin gerekli önlem ve tedbirleri alarak okulları yüz yüze eğitime hazırlamak olduğunu vurgulayan Özer, okulların açılması için hadiselerin sıfırlanmasını beklemeyeceklerini söylemiş oldu. Bakan Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulları kapalı tutmak üzere bir lükslerinin olmadığını söz ederek kelamlarını noktaladı.

Ulusal Eğitim Bakanlığı Yarıyıl ve Orta Tatil Tarihlerini Duyurdu!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimini geçtiğimiz günlerde ilan etti. Öğrenciler bu yıl 2 orta tatil 1 sömestr tatili ve her vakit olduğu üzere yaz tatili yapacak. MEB 2019 yılında hayata geçirdiği uygulama ile birinci ve ikinci devirde orta tatil uygulanacak. Orta tatillerin birincisi Nisan ayında ikincisi ise Kasım ayında gerçekleşecek. İşte MEB’in deklare ettiğı tatil tarihleri;