Okullar kapanıyor mu ? 2021-2022 öğretim yılı için MEB’den kritik yüz yüze eğitim sonucu!

baboli

Global Mod
Global Mod
Okullar kapanıyor mu ? 2021-2022 öğretim yılı için MEB’den kritik yüz yüze eğitim sonucu!
6 Eylül itibariyle İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tüm kademelerde tam vakitli olarak yüz yüze eğitime başladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci periyodu başlarken yine bir kapanma olup olmayacağı öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer alıyordu. MEB Bakanı Mahmut Özer, vilayet bazlı kararlar alınmayacağını ve değerlendirmelerin okullar özelinde alınacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştı. Birtakım vilayet ve ilçelerde sınıflarda yaşanan hadise ve temas niçiniyle kimi sınıflarda eğitime orta verilmesiyle gözler tekrar Ulusal Eğitim Bakanlığına çevrildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada okulların kapanması durumunda öğrenciler ruhsal, toplumsal, kültürel manada etkileneceğini söz etti. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ise bölgesel alınabilecek kararlara işaret etti. Pekala okullar kapanıyor mu? İşte yüz yüze eğitim açıklamaları…

MEB Bakanı deklare etti “ Okulları Açık Tutmalıyız”

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin aylık toplantısında eğitim gündemine ait kritik açıklamalarda bulunan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimde kararlı olduklarını tabir etti. Eğitimde 3. haftayı geride bıraktıklarını belirten Özer, “ Kurulan sistem sahiden çok sağlıklı bir biçimde işliyor. Kamuoyunda vakit zaman farklı savlar ortaya atılıyor” dedi. Açıklamasının devamında virüsün toplumun her yerinde yayılma imkanı olduğuna dikkat çeken Özer “ Toplumda olay sayısı arttığı vakit yüz yüze orta veren sınıf sayımız artıyor, azaldığı vakit yüz yüze eğitime orta veren sınıf sayımız azalıyor.” dedi.

Sıhhat Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıkları ile koordineli bir biçimde çalıştıklarının üzerinde duran Özer, en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanma oranları olduğunu söylemiş oldu. Hem birinci doz tıpkı vakitte ikinci doz aşı olan öğretmen sayısının Türkiye ortalamasının fazlaca üzerinde olduğunu tabir eden Özer, öğretmenlerin gösterdikleri iradeyle ilgili olarak “ örneklik oluşturma bağlamında da sorumlulukları üzerine alarak fazlaca süratli bir biçimde aşılarını tamamladılar.” formunda konuştu.

Ulusal Eğitim Bakanı, “Türkiye’nin bir gelecek argümanı var ise bu sav beşeri sermayenin niteliğinden geçiyor. Şayet okulları kapalı tutarsak bu savımızı kaybederiz. Onun için ben dedim ki ‘Okulların açık olması bir ulusal güvenlik sıkıntısıdır.’ Okulları açık tutmalıyız. Öğrencilerimizi yalnızca öğrenme olarak değil, ruhsal, toplumsal, kültürel, sanatsal etkinliklerle daima destekleyip tam bir insan olarak Türkiye’nin geleceğinin inşasında rol alacak, sorumluluk alabilecek niteliklere sahip beşerler olarak yetiştirmek durumundayız.” diyerek kelamlarını noktaladı.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, yapılan Bilim Şurası toplantısının akabinde yazılı bir açıklama yaptı. Yüz yüze eğitim konusunda kararlı olduklarının üzerinde duran Koca, Eylül ayından itibaren okullarda çıkan her hadiseyi dikkatlice takip ettiklerini söylemiş oldu. Bugüne kadar alarm verilen bir durum olmadığını belirten Koca “ yüz yüze eğitimin olumlu biçimde devam ettiğini görüyoruz. Tasaya mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Bilim Şuramız yaygın aşılamadan evvel en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını en erken açılanın ise bir daha okullar olmasını ısrarla belirtmişti.” dedi.

Açıklamasının devamında aşının yaygınlaşması ile bir arada okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Bakan bölgesel olarak gerekmesi durumunda Vilayet Hıfzssıhha sonucu ile tüm önlemlerin hayata geçirileceğini belirtti.

Birinci Orta Tatil Kasım Ayında Uygulanacak!

Yüz yüze eğitime başlanması ile en hayli merak edilen konulardan biriside Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca yayınlanan çalışma takviminin bilgileri oldu. 2021-2022 eğitim öğretim yılında öğrenciler birinci devirde orta tatil yapacak. Orta tatil toplam 1 hafta sürerken öğrenciler, koronavirüsün ruhsal tesirlerinden kısa müddette olsa da uzaklaşarak dinlenme fırsatı yakalayacak. bir daha emsal biçimde 2. periyotta Nisan ayında ikinci orta tatil uygulanacak. İşte 2021-2022 eğitim öğretim yılında yapılacak orta tatil, sömestr ve okulların kapanış tarihi;