Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitimle ilgili öğrencilerin beklediği açıklama geldi!

baboli

Global Mod
Global Mod
Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitimle ilgili öğrencilerin beklediği açıklama geldi!
Sonbaharın gelmesi ile birlikte İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde grip ve gibisi hastalıklar artış göstermeye başladı. Aileler, hastalığın koronavirüs kaynaklımı yoksa olağan bir hastalık olup olmadığını öğrenmek için hastanelere başvuruyor. Yüz yüze eğitimde 6. hafta geride kalırken MEB Bakanı Mahmut Özer, daha evvel hadise ve temas niçiniyle kapalı olan okullar olduğunu, şu an ise kapanan okulların tekrar eğitim öğretim faaliyetlerine başladığını söz etmişti. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş daha sonrası vatandaşlar açık havalardan ziyade kapalı yerleri tercih ediyor. Bu geçiş süreçlerinde olay sayılarındaki artış ise dikkatlerden kaçmıyor. 12 Ekim’de son bir ayın en yüksek hadise sayısına ulaşıldı. Bilim Heyeti Üyesi ve hem de Başakşehir Çam ve Şakura Kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yüz yüze eğitimle ilgili kıymetli açıklamalarda bulundu. Olay sayılarının 3’te birini çocukların oluşturduğunun altını çizen Yiyit, velilere seslendi. Pekala okullar tekrar kapanacak mı? İşte yüz yüze eğitimle ilgili korkutan açıklama…

“Vakaların 3’te Biri Çocuk Yaş Kümesinde Çıkıyor”

Sıhhat Bakanlığı Koronavirüs Bilim Heyeti Üyesi ve Başakşehir Çam ve Şakura Kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, yüz yüze eğitimle ilgili değerli noktalara değindi. Yapılan çalışmalardan çıkan sonuçta öğrencilerin sıklıkla okullara virüsleri meskenden getirdiğine değinen Yiyit, öğrencilerin okullardan yoksun kalmaması için ailelerin aşılarını yaptırması gerektiğini belirtti.Çocuklarda hadise arttı, şu an Türkiye’de hadiselerin 3’te biri çocuk yaş kümesinde çıkıyor” diyen Yiyit, bu durumun sevindirici kısmının ise bu oranların hasta ve ağır bakıma büyük oranda yansımadığını söylemiş oldu.

Okullar Kapanacak Mı?

Ulusal Eğitim Bakanı, olaylarda beklenmeyen bir artış yaşanırsa okullar kapanır mı? sorusuna cevap verdi. Bakanlığın hayata geçirdiği uygulamanın okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektirdiğini tabir eden Bakan, şuan ülkenin en inançlı yerlerinin okullar olduğunu hatırlatarak yapılan kontrollere dikkat çekti.

6 Eylül’de başlanan yüz yüze eğitimde şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1’in altında. Bakan Özer , Amerika’daki okulların yüzde 2’sinin kapalı olduğunu hatırlatarak ülkemizdeki sınıf kapma oranın bile bu ölçüden az olduğunu vurguladı. MEB Bakanlığının gündeminde okulların kapanması şu an için kelam konusu değil.

Bilim Konseyi’nden Uzaktan Eğitim Açıklaması!

Koronavirüs Bilim Heyeti Üyesi Nurettin Yiyit, Bilim Heyeti görüşünün yüz yüze eğitim olduğunu söz etti. Online eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Nurettin Yiyit, yeni yaklaşımlarının eğitimi sekteye uğratmamak için olay çıkan sınıfları karantinaya almak olduğunu kelamlarına ekledi. Bilim Konseyi’nde yaygın görüşün online eğitimin mutlaka hiç bir biçimde uğramaması olduğunu söyleyen Yiyit, yakın vakitte bir kısıtlama olup olmayacağı sorusuna ” Şu an için beklemiyoruz bu biçimde bir plan bu biçimde bir öngörü yok. Yasaklar değil, ahenktir süreci belirleyen biz ne kadar yasak getirirsek getireyim bir ahenk yoksa o yasaklar yalnızca yazıldığı yerde kalır” biçiminde yanıt verdi.

Olayların Birçok Yatan Hasta Değil!

Günlük koronavirüs hadise sayılarını pahalandıran Bilim Konseyi üyesi, Nurettin Yiyit, 30 binli sayıları daima birlikte gördüklerini belirterek hadiselerin çok yüksek olduğu geçmişte ki süreç göz önünde bulundurulduğunda o tarihlerde ağır bakım servislerinin dolma sinyali verdiğini söylemiş oldu. Yeni dalgada da 30 binli sayıları yaşadıklarını belirten Yiyit, “Aşının tesiriyle yürüyoruz şu an, olayımız epey lakin bu hadiselerin büyük çoğunluğu yatan hastaya ya da ağır bakım hastasına dönmüyor. Ancak ağır bakıma gelen hastalarımızın birçoklarının fazlaca makus ilerlediğini ve sonuçlarının epeyce makûs olduğunu biliyoruz.” dedi. İşte son 5 günlük olay sayıları;

TarihTest SayısıHadise Sayısı
14 Ekim362.21730.709
13 Ekim361.16431.248
12 Ekim357.63633.860
11 Ekim355.01530.563
10 Ekim344.28028.370

Okullar Kasım Ayında Birinci Orta Tatillerini Yapacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında İlkokul, ortaokul ve liselerde tatil yapacakları tarihleri belirledi. Yayınlanan çalışma takvimine bakılırsa bu yıl Kasım ve Nisan aylarında 1’er haftalık iki orta tatil yapacak. İşte bu yıl orta, yarıyıl tatili tarihleri;