Okan Kocuk: “Galatasaray’a kuvvetli bir biçimde dönmek istiyorum…”

Semedov

New member
Doğu Karadeniz grubunun Galatasaray’dan bir yıllığına kiralık olarak takımına kattığı Okan Kocuk, AA muhabirine performansını değerlendirip, gelecek maksatlarını anlattı.

GZT Giresunspor’a transferi sürecinde birkaç seçeneği bulunduğunu lakin tercihini yeşil-beyazlı gruptan yana kullandığını söz eden Okan, “Burada Hakan (Keleş) hocanın oluşu, İlker (Avcıbay) hocanın oluşu, bir de liderimizle olan bağlantımız ve bağlantımız bana burayı tercih ettirdi. Onların hoş ve sıcak yaklaşımı tesirli oldu. Natürel ben de sistemli oynamak istiyordum. Onun için Giresunspor’u tercih ettim. Şu anda da hakikat bir tercih yaptığımı düşünüyorum.” diye konuştu.

– “Galatasaray’a daha kuvvetli dönmek istiyorum”

Okan Kocuk, transferi öncesi Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim’le görüştüğünü lisana getirerek, “Buraya, Fatih Terim hocamızla istişare ederek geldim. Oynamamı istediği için bir yıllığına kiralandım. O da müsaade verdi buraya gelmeme.” değerlendirmesinde bulundu.
Giresunspor’da kendisini geliştirmek istediğini vurgulayan Okan, “Hedefim düzgün bir performans göstermek. Şu anda GZT Giresunspor ekibine ve Giresun kentine hizmet ediyorum. En güzel biçimde hizmet edip, nazaranvimi tamamladıktan daha sonra geri dönmek istiyorum. Galatasaray’a daha kuvvetli dönmeyi hedefliyorum.” biçiminde konuştu.

– “İyi kaleciler çıkmaya başladı”

Mircea Lucescu’nun A Ulusal Grup teknik yöneticiliği periyodunda takıma seçildiğini anımsatan Okan, maksatları içinde ay-yıldızlı bir daha giymenin de bulunduğunu söylemiş oldu.

Okan Kocuk, son periyotlarda Türkiye’de güzel kalecilerin yetiştiğine vurgu yaparak, “Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, İrfan Can Eğribayat… Biroldukca âlâ kaleci çıktı. Bu bizim ismimize sevindirici. Ben de Lucescu periyodunda A Ulusal Grup’ya gittim. Burada yeterli bir performans sergileyerek bir daha ulusal kadroya seçilmek istiyorum. Çok güzel ve başarılı kaleciler var. Ben de kendime o kümenin içerisinde yer edinebilirim.” sözlerini kullandı.

– “Elimden gelenin en düzgününü yapmaya çalışıyorum”

Giresunspor’daki performansını pahalandıran Okan, şunları söylemiş oldu:

“Bakıldığında 8 haftanın birinci 3 haftasında ben oynadım. daha sonrasında hocamın tercihiyle kenara alındım, bekledim. Üç haftada puan alamayınca, alışılmış ki burada savunma oyuncularına ve kaleciye bakılır. Biz de o 3 haftada kazanmayı beceremedik. ondan sonrasında bir daha kaleyi devraldım. Ben kendi performansımdan mutluyum. Her hafta kadroya bir şeyler katmak istiyorum. Ekip arkadaşlarımın da katkısıyla puan yahut puanlar aldırmak istiyorum. Şu an elimden gelenin en uygununu yapmaya çalışıyorum. İnşallah daha düzgününü de yapacağımı düşünüyorum.”

Ligde geride kalan 8 haftada beklenilen puanları alamadıklarını fakat uygun bir ekip haline geldiklerini anlatan Okan, “İyi bir ekip olduk. Kaliteli oyuncular var. 8 haftada yeterli çaba gösterdik. Tahminen istediğimiz puanları alamadık lakin hocamızla bir arada beklediğimden daha güzel bir kadro oluştu.” diyerek kelamlarını tamamladı.