Özcan Yeniçeri: DÜZGÜN Parti kurucularından olduğum için pişmanım!

baboli

Global Mod
Global Mod
Özcan Yeniçeri: DÜZGÜN Parti kurucularından olduğum için pişmanım!
Akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’ün konuğu oldu.

“PİŞMANIM”

“İYİ Parti’nin kurucuları içinde yer aldığınız için pişman mısınız?”
sorusuna “Evet” karşılığı veren Yeniçeri, fikirlerine müşteri bulamadığı için partiden istifa ettiğini söylemiş oldu.

“BİZİM ÜZERE BAKMIYORLARMIŞ”

Parti kurucularıyla tıpkı ülkülerle hareket ettiğini düşündüğünü, bu niyetin “Türk milletini bulunduğu yerden öbür bir yere getirmek, bunu yaparken de birtakım pahaları içselleştirmek” olduğunu söz eden Yeniçeri, şunları söylemiş oldu:

“İYİ Parti’nin kurulma evresinde tamamı MHP’den kopan şahıslar vardı. Orada homojen bir yapı ortasında olacağımızı düşünüyorduk. Oradakilerin Türkiye sorunlarına bizim üzere baktığını düşünüyorduk lakin bakmıyorlarmış”

“MİLLİYETÇİLER ELİMİNE EDİLDİ”

MHP’de delegelerin iradesi temel alınarak kongreye gidilmediği istikametinde itirazlar olduğunu anımsatan Yeniçeri, “İYİ Parti’de fazlaca daha demokratik yapıda hareket edileceğini düşündük. Lakin orada gördük ki bizi fikirlerimize itimat edilmedi. Oraya giden Türk milliyetçilerinin bir birçok elimine edildi.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE ÇOK GÜÇLÜ BİR İKTİDAR VAR”

“Türkiye’de hayli kuvvetli bir iktidar var. Buna karşı muhalefet de ona paralel olarak zayıf. ötürüsıyla muhalefet 20 sene ortasında Türkiye’yi AK Parti iktidarına mahkum etmiştir. Zira alternatif ortaya çıkarmadı.” tabirlerini kullanan Yeniçeri, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Ben AK Parti’nin, CHP’nin yanlışsız taraflarını alıp bundan meydana gelebilecek bir konsept oluşturalım dedim. AK Parti’den İslam’ı ve Osmanlı’yı, CHP’den demokrasiyi ve laikliği alarak bir parti oluşturalım dedim. bu biçimdeki yaklaşımlarda önemli bir açıklık vardı. MHP aslına bakarsanız milliyetçiliği içselleştiriyor. Biz daha farklı, her taraftan oy alabilecek bir yaklaşım oluşturalım dedim. Bizim bu görüşlerimiz uygulamaya konulmadı. Türkiye’deki kimi partiler ‘Türküm’ derken zorluk çekiyor. Kimileri ‘Müslümanız’ derken zorlanıyor. Biz bütün bunların hepsini tıpkı konsept ortasında düşünen bir yapı üretelim dedik. Bu prestij görmedi.

Kongrelerde oburlarının ön plana çıkarıldığını gördük. Adım adım Türk milliyetçilerinin elimine edildiğini görür görmez ayrılma sonucu aldık. “