Öz çocuğuna çamaşır suyu içiren anne için “aklı başında” raporu

baboli

Global Mod
Global Mod
Öz çocuğuna çamaşır suyu içiren anne için “aklı başında” raporu
Karar daha sonrasında İHA’ya konuşan babaanne Feriha Canverdi, “Öyle bir ceza verilsin ki örnek olsun. Eylül ve Eylül üzere kaç bebeklere kalkan eller havada kalsın, yasal yolla kırılsın. tekrar dehşetlerinden hiç bir bebeğe dokunmasınlar, ellerini süremesinler” dedi.

Avcılar’da farklı vakit içinderda 1.5 yaşındaki öz bebeğine iğne ile çamaşır suyu enjekte ettiği, şırınga batırıp, jiletle kesikler attığı belirtilen anne Ezgi K’nin yargılandığı davaya devam edildi. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ezgi K. SEGBİS sistemi üzerinden katılırken, taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme lideri, sanık Ezgi K. hakkında İsimli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda akli istikrarının tam olduğunun açıklandığini söylemiş oldu. İsimli Tıp Kurumu’ndan gelen raporun akabinde İhlas Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan babaanne Feriha Canverdi, verilen ‘akli istikrarı tam’ sonucuna sevindiğini ve Ezgi K.’yı ziyarete gittiğinde olayı kabul ettiğini söylemiş oldu.

“ÖYLE BİR KANSIZ Kİ, BUNU İNKAR ETMESİNİ KALDIRAMIYORUM AÇIKLAMASI”

Torununun yaşadığı eziyeti anlatan babaanne Feriha Canverdi, “Eylül doğduğundan beri hastanelerle uğraştık. Evvel bir teneffüs yolu diyerek başladı Eylül’ün öyküsü. daha sonrasında kanamalar başladı. Gözünde, göbeğinde, ağzında ve kulağında. Bunu devlet hastanesine yatırdık. Paget hastalığından şüphelendiler, ancak olmadığı ortaya çıktı. daha sonra Ezgi’nin demesiyle jiletle kesikler başladı. daha sonradan jiletle kesildiğini öğrendik yani. Yasal Sultan Süleyman’da yatarken de çamaşır suyu, yüzey temizleyici, sıvı el sabunu damar yolundan enjekte etmiş. Son vefat halindeyken çocuk nefessiz ve solunumsuz kaldığında çocuk mosmor kesiliyor, Hasan Önal hekim farkına varıyor. O orta oğlumu çağırdı, dedi ki, ‘Bunu alın biz anniçin şüpheleniyoruz. Diğer birisi gelsin’ dedi. Bende kızımı oraya gönderdim, kızım gittikten 2 gün daha sonra Eylül’de değişmeler başladı. Eylül’ün daha öncesinde yani iğneyi vurduğu her yerde yaralar çıkmaya başlamıştı. Yaralar açılıyordu. Yani torunumun çektiği acılar hiç bir büyük insanın çekmeyeceği, dayanamayacağı acılardı. İnsanın gözlerinin içine yalvararak bakışları, ağlaması, inlemeleri, anlatamam. O denli bir kansız ki, bunu inkar etmesini kaldıramıyorum açıkçası” dedi.

“EYLÜL VE EYLÜL ÜZERE BİRÇOK BEBEKLERE KALKAN ELLER HAVADA KALSIN, YASAL YOLLA KIRILSIN”

“Eylül ve Eylül üzere birçok bebeklere kalkan eller havada kalsın, yasal yolla kırılsın”
Verilecek cezanın örnek teşkil etmesini isteyen Canverdi, ”Ben şöyleki bir şey istiyorum. O denli bir ceza verilsin ki örnek olsun. Eylül ve Eylül üzere kaç bebeklere kalkan eller havada kalsın, yasal yolla kırılsın. tekrar dehşetlerinden hiç bir bebeğe dokunmasınlar, ellerini süremesinler. 1,5 sene sürdü. Bir sene dolu dolu, son vakit içinderda da yakalandı. Çok bir kilo kaybı başlamıştı aslına bakarsan. Fikirli halleri vardı, ben ona üzülüyordum. ‘Kızım hayli zayıfladın, seni bir doktora götürelim’ diyordum. Ben onu kız evlat üzere seviyordum. Hani diyormuş ya, ‘Ben meskende bunalıyordum’, asla kabul etmiyorum. Benim gelinim değil, kız evladım üzereydi. En son ‘Kocamla geçimsizlikten dolayı kurtulmak için bu yolu seçtim’ demiş. Kurtulmak için bir anne çocuğuna eziyet edemez, ben bunu kabul etmiyorum. Madem sen bu kocadan şikayetçiydin, üç tane çocuk doğurmayacaktın. Haydi üç taneyi doğurdun, 4’üncüyü niçin doğurdun. Yakalanmadan evvel de çocuk aldırdı. Diyelim ki benim oğlumdan fazlaca şikayetçiydin, devletin yerleri var, boşansaydın, çekip gitseydin. Torunuma, bir çocuğa azap etmek ne demek. Sen kimsin ki o kadarcık bebekten öç alır üzere azap ediyorsun. Ben bunu kaldıramıyorum, kabul de etmiyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARI ZİYARETİNE GÖTÜRDÜM BANA YAPTIĞINI SÖYLEDİ”

“Her evlilikte olduğu üzere onların da dertleri oluyordu” diyen babaanne Canverdi, mahkemenin işkenceyi ortaya çıkaran birinci tabiple görüşmesini istediklerini belirterek, “Kendi ortalarında her evlilik üzere çatışmaları oluyordu. Bir insanın sevgisi bitebilir, hürmeti bitebilir. Çocuğa azap ederek kurtulma yolunu kabul edemiyorum ben. Eylül’ün ağabeyleri annelerini görmek isteyince aldım çocukları ziyaretine götürdüm. Orada sordum, ‘Kızım burada kimse yok, yaptın mı bu biçimde bir şeyler’ diye sordum. O da, ‘Yaptım anne dedi’, ‘niçin kızım?’ diye sordum. O da ‘Avukatlarım o denli söylemiş oldu’ dedi. Şayet buradan barolar birliği beni duyuyorsa, ben o avukatlardan da şikayetçiyim. Savunmak başka bir şey, avukatlar kesinlikle savunacaklardır. Lakin yönlendirmeyi kabul etmiyorum. Zira ortada husus olan 2 yaşında bir bebekti. bu biçimde yaparsan çıkarsın demeyi kabul edemiyorum. Bir savunma adamına da bunu yakıştıramadım. Jiletlemeyle şırıngayı kabul edeyim, sıvı sabunu reddedeyim demiş. O da demiş ki ‘Hepsini reddet, kanıtlayamayacaklar.’ Bunu ben birebir duydum. Ezgi’nin annesi, babası, torunu, en büyük torunum da duydu. Torunum diyor ki, ‘Gerekirse beni gdolayın ben hakime söylerim’ diyor. Eylül’ün yapılanlar yanına kalmaması için daha ne yapmamız gerekiyor. Devletin şu an yatağında yatıyor, doğalgazları da yanıyor. Hastalığında hekimlerine da gidiyor. Devletimiz onlara açıkçası bakıyor” halinde konuştu.

KAYNAK: İHA