Gari oğlan evi, gız evinin yanda çencereleri açmamışlar. Barışıg yemee bitib de gız evi evden çıgdıgdan soona oğlanın bobası "Avrad, bu çencerelerde bizim dünürlerin getirdii yemegler neyimiş, bi bakalım" demiş. Icıg da boğazına düşgün olan bizim Obalı, vereder kelle paça çorbasına. Gumbardan da yemiş. Bilader gece bi garın gurultusuula, sancısııla uyanmış. Bi gara cayırtı çögmüş. Helaya sıçırarkana da bi yandan patır patır dökerimiş. Ben de elin yalançısıyın, ertesi gün portakallıgda navaadan getirddirdii bacca amelelerini çalışdırırkana engile portakallıgda "Gannım guruldaayor" deyereg bi boy evdeki helaya sıçırarımış. Dediglerine göre helaya gederkene gene patır patır dökerimiş. Ötürüg iki gün sürmüş. "Bita dünürün kelle paça çorbasını, gumbar dolmasını yemeecem" deyi töbe billah edmiş. Herifin ötürürke dini imanı gevremiş. Gari deggeldiinde "A dünür, getirdiin yemeen içine ötürüg hapı mı gaddın. Beni müzmühal eddin" deyi deevermiş. Bilader ben endee lafı çog saalam yerden duydum. Hindi adamların adını deeverib de madara edmeelim. Engile biseel hikaye beniile barabar mezere gediceg. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.