ÖSYM tarafınca 26-27 Haziran’da yapılan 2021 YKS sonuçları ne vakit açıklanacak?

KriptoKamil

New member
YKS sonuçları ne vakit açıklanacak? 26 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi, 27 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Lisan Testleri düzenlendi. ÖSYM geçtiğimiz günlerde üniversitelerin alım yaptığı taban puanlarını duyurdu. Ön lisans ve lisans kısımlarında eğitim almaya hazırlanan öğrenciler sayısal, sözel ve eşit yük alanlarında yaptıkları puanları öğrenmek istiyor. sonuçların duyurulmasının akabinde 5-13 Ağustos tarihlerinde tercih maratonu başlayacak. AYT, TYT ve YDT imtihanlarında her oturum kendi içerisinde değerlendirmeye tutularak puanlar hesaplanacak. İmtihanlarda 4 yanlış yanıt 1 hakikat cevabı saf dışı bırakacak. 180 baraj puanını geçen adaylar 4 yıllık kısımları tercih edebilecek. İşte 2021 YKS imtihan sonuç tarihi…

2021 YKS sonuçları Ne Vakit Açıklanacak?

26-27 Haziran’da düzenlenen üniversite imtihanı sonuçları osym.sonuc.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. ÖSYM tarafınca öğrencilerle paylaşılan takvime göre sonuçlar 4 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Geride bıraktığımız yılın sonuçları göz önünde bulundurulduğunda imtihan sonuçlarının sabah erken saatlerde ilan edilmesi bekleniyor.

ÖSYM 2021 YKS Tercih Tarihlerini Duyurdu!

ÖSYM Lideri Prof. Dr. Halis Aygün toplumsal medyadan yaptığı açıklamada YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri içinde yapılacağını duyurdu. Adayların puan, sıralama ve kontenjanlar hakkında bilgi sahibi olması için 2021- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Lise mezunları, yayınlanan kılavuz üzerinden tercih edebilecekleri okulları görüntüleyebilecek.

Üniversite imtihanında her bir oturum farklı ayrı değerlendirmeye alınacak. TYT imtihanından 150 ve üzeri alan adaylar TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim kısımlarını tercih edebilir. Rastgele bir puan cinsinden 180’ni geçen adaylar lisans kısımlarını, 150 puanı almış fakat 180 baraj puanını geçememiş adaylar ise 2 yıllık meslek yüksekokullarını tercihte bulunabilir.

Sonuç Ekranında OBP Muvaffakiyet Puanı Yer Alacak!

Öğrencilerin ortaöğretimde (lise) aldıkları yıl sonu not ortalamaları üniversitelere giriş puanında tesirli olacak. OBP muvaffakiyet sıralamasına göre adayların sıralamaları değişkenlik gösterecek. OBP muvaffakiyet puanı en düşük 250 en çok ise 500 olarak hesaplanacak.