ÖSYM 2022 takvimi! KPSS ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans imtihan ve müracaatları ne vakit?

baboli

Global Mod
Global Mod
ÖSYM 2022 takvimi! KPSS ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans imtihan ve müracaatları ne vakit?
ÖSYM 2022 yılı imtihan uygulama takvimini deklare etti. Memur olabilmek için uğraş sarf eden milyonlarca aday KPSS imtihanları için çalışmalarına sürat verdi. pek epey devlet kurumu memur alımı yaparken adaylardan, KPSS puan koşulu talep ediyor. Alım yapılacak takımlara göre puan aralığı değişkenlik gösteriyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, yeni yıl ile birlikte yapılacak imtihanların tarihlerini paylaştı. Müracaat tarihlerini kaçıran adaylar için geç müracaat süreçleri de yapılabilecek. ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle imtihan müracaatları alınacak. Dileyen adaylar mezun oldukları alanlardan imtihana katılabilirken, Genel Kültür ve Yetenek imtihanlarına da müracaat yapabiliyor. Pekala 2022 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihanları ne vakit? İşte ÖSYM müracaat takvimi…

2022 KPSS İmtihanları Ne Vakit Yapılacak?

Memur olma hayali kuran adayların katılacağı imtihanların tarihleri muhakkak oldu. ÖSYM 2022 yılında hem ortaöğretim, ön lisans birebir vakitte lisans imtihanlarını düzenleyecek. 4 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı KPSS lisans imtihanı 31 Temmuz’da, KPSS Alan Bilgisi imtihanları ise 6-7 Ağustos tarihinde düzenlenecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 14 Ağustos’ta yapılacak.

Lise mezunlarının katılacağı 2022 KPSS ortaöğretim imtihanı 6 Kasım’da, 2 yıllık fakültelerden mezun olan adayların gireceği KPSS ön lisans oturumu ise 2 Ekim’de düzenlenecek. KPSS DHBT imtihanı 27 Kasım’da yapılacak.

KPSS Müracaatları ÖSYM AİS’ten Alınacak!

Kamu İşçisi Seçme İmtihanı müracaatları ön lisans, ortaöğretim ve lisans mezunları için farklı ayrı alınacak. ÖSYM’nin yayınladığı müracaat tarihlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

KPSS lisans imtihanı müracaatları 24 Mayıs-6 Haziran 2022

KPSS ön lisans imtihanı müracaatları 3-15 Ağustos 2022

KPSS ortaöğretim (lise) müracaatları 1-13 Eylül 2022

Müracaat tarihlerini kaçıranlar için ÖSYM geç müracaat tarihlerini de belirledi. Geç müracaat süreçlerinde imtihan fiyatı adaylardan %50 artırımlı olarak talep edilir. İmtihan fiyatı e-Ödemeler yahut mutabakatlı bankalardan yatırılır. İşte 2022 KPSS geç müracaat günleri;

KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Puanları 2 Yıl Geçerli Olacak!

KPSS ön lisans ve ortaöğretim imtihanları 2 yılda bir düzenlendiği için kamu kurumlarına müracaatlarda adayların kıymetlendirme kararı elde ettikleri puanlar 2 yıl boyunca geçerli oluyor. Örneğin 2022 yılında imtihana katılan adaylar 2023 yılında açılan takımlara müracaat yaparken, geçtiğimiz yılın puanını kullanabilirler.

KPSS İmtihanlarında Kaç Soru Soruluyor?

KPSS oturumlarında eğitim alınan seviyeye bakılırsa soru sayıları ve çeşitleri değişkenlik gösteriyor. Aşağıdan ayrıntılı soru sayılarına ulaşabilirsiniz;

KPSS Genel Kültür 60 soru

KPSS Genel Yetenek 60 soru

KPSS Eğitim Bilimleri 80 soru

KPSS Alan Bilgisi 40 soru

KPSS ÖABT 75 soru

KPSS DHBT -1 ve 2’de ise 20 soru adaylara yöneltilir.