Öğretmenlik Meslek Kanunu için görüşmeler başladı! Dikkat çeken ayrıntılar

baboli

Global Mod
Global Mod
Öğretmenlik Meslek Kanunu için görüşmeler başladı! Dikkat çeken ayrıntılar
AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Meslek Kanunu için görüşmeler başladı.

Ulusal Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komitesi, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplandı.

İşler, Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi ile öğretmenin mesleğe girişten itibaren tabi olacağı meslek sistemi ve bunun getirdiği özlük haklarının belirlendiğini söz ederek, “Teklif ile öğretmenlik, adaylık periyodundan daha sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç meslek basamağına ayrılmakta, aday öğretmenlerin öğretmenliğe atanmasında imtihan uygulaması kaldırılmakta, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanlarının kazanılması için gerekli kıdem, eğitim ve imtihan kuralları belirlenmektedir” dedi.

“Öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkarılmakta”

Kanun teklifinin uzman öğretmenler ve başöğretmenler için derece ve fiyat artışı öngördüğünü söyleyen İşler, “Teklif ile birinci dereceli takımlarda nazaranv yapan öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkarılmakta, öbür derecelerde bulunan öğretmenlerin ek göstergeleri de bu artışa bakılırsa düzenlenmektedir. Ayrıyeten kontratlı öğretmenlerin can güvenliği ve sıhhat mazeretleri niçiniyle diğer yerlere atanmaları karar altına alınmaktadır” dedi.

Teklifin öğretmenler için büyük kıymet taşıdığını anlatan İşler, “Bu teklif öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecektir. Teklif ile getirilen meslek sistemi ve öğretmenlere sağlanacak mali katkı öğretmenlerin gelişmenini destekleyeceği üzere performanslarını arttırmada teşvik niteliği taşıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Geleceğimizin kuvvetli inşasını eğitimin gücünde görüyoruz”

Kurula bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, eğitimle ilgili hususların kimi vakit siyasi parti aidiyetlerini aşan bir ortak niyet, tasavvur ve emel gerektirdiğini söylemiş oldu.

Maviş, Türkiye’nin stratejik amaçlarına ulaşmasının kuvvetli eğitim yapısına bağlı olduğunu anlattı:

“Küresel ve bölgesel aktör olmamızın nitelikli insan kaynağına bağlı olduğunu biliyoruz. Bilimde, endüstride, teknolojide amaçlarına ulaşmış kuvvetli ve büyük Türkiye’yi fakat eğitimdeki başarılarımızla kurabileceğimize inanıyoruz. olağan olarak ki Türkiye’nin stratejik amaçlarına ulaşabilmesi için biroldukça faktörün olduğunu biliyoruz. Fakat bu faktörlerin en kıymetlisinin de eğitim stratejimiz olduğu, sanıyorum hepimizin ortak kanaatidir. Bugüne kadar eğitim stratejimizi güçlendirecek biroldukça şey yaptık.”

Kurulda, kanun teklifinin tümü üstündeki görüşmeler devam ediyor.