Öğrencilere 1000 TL burs takviyesi sağlanacak! 2022 Eğitim takviyesi başvurusu nereden yapılır?

baboli

Global Mod
Global Mod
Öğrencilere 1000 TL burs takviyesi sağlanacak! 2022 Eğitim takviyesi başvurusu nereden yapılır?
Üniversite imtihanı müracaatlarına kısa bir vakit kala milyonlarca öğrenci imtihan hazırlıklarına sürat verdi. ÖSYM üç oturumda düzenlenecek AYT, TYT ve YDT oturumlarının 18-19 Haziran tarihleri içerisinde yapılacağını duyurdu. İmtihan hazırlığı ortasında olan öğrencilerin kitap, defter ve test üzere muhtaçlıklarının karşılanması için Esenler Belediyesi harekete geçti. Ulusal Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullarda eğitim faaliyetlerini sürdüren adaylar eğitim dayanağından yararlanabilecek. Müracaat süreci internet üzerinden devam ederken adaylar tarihleri ve koşulları araştırmaya devam ediyor. Pekala 1000 TL burs başvurusu nereden ve ne vakit yapılacak? İşte adaylar için adım adım müracaat yöntemi…

Esenler Belediyesi Öğrencilere 1000 TL Verecek!

Esenler Belediyesi, Esenler hudutları içerisinde oturan ve gerekli kuralları taşıyan öğrencilere 1000 TL eğitim dayanağı verileceğini duyurdu. Müracaatlar internet üzerinden sağlanırken adayların gerekli kaideleri taşıması gerekmektedir. İşte müracaat kuralları;

• – İyilerde ikamet etmek

• -Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda örgün eğitim almak,

• -Üniversite İmtihanına hazırlanmak,

• -Lise 12. sınıf öğrencisi olmak.
Esenler Belediyesi Eğitim Takviyesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğitim takviyesi müracaatları, Esenler Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Dayanaktan yararlanmak isteyenlerin ” Kullanıcı oluştur” kısmından kayıt oluşturması gerekiyor. Müracaat süreçleri ise ” Online işlemler” kısmından T.C. kimlik numarası ve şifre girişiyle tamamlanıyor. Dileyen adaylar buradan direkt olarak müracaat sayfasını ziyaret edebilirler.

Öğrencilere Eğitim Dayanağı Nasıl Verilecek?

Esenler Belediyesi Lideri Tevfik Göksu, yaptığı açıklamada öğrencilerin eğitim, spor, kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında kendilerini geliştirebilmeleri için eğitim takviyesi verileceğini söz etti. İyilerde ikamet eden ve MEB’e bağlı örgün liselerde okuyan 4.000’ne yakın son sınıf öğrencileri Ocak, Mart ve Nisan ayında toplam 1000 TL takviye alacak.

“Bütçe Katkısı Olacaktır”

Esenler Belediye Lideri Tevfik Göksu, eğitim dayanağından yararlanacak öğrenciler için bildiri yayınladı. Lider Göksu “Eğitime Tam Dayanak projemiz” ile Esenler’de ikamet eden tüm lise son sınıf öğrencilerimize 1000 TL eğitim dayanağı sağlıyoruz. Gençlerimizin üniversite imtihanlarına hazırlandıkları bu günlerde vereceğimiz bu dayanak; onlar için motivasyon, siz velimiz için ise bir bütçe katkısı olacaktır.