Öğrenci yardımı tekliflerinin anlaşılmasını kolaylaştırmaya yönelik yeni bir girişim

Vefa

Global Mod
Global Mod
Yıllardır kolejler ve üniversiteler, öğrencilerine kafa karıştırıcı, şeffaf olmayan ve bazen yanıltıcı mali yardım teklifleri sunmaları nedeniyle eleştirildi.

Bu arada, yaklaşık 400 kolej ve üniversite, geçen ay açıklanan çabaları ilerletmek için bir çalışma grubuna göre, mali yardım tekliflerine “şeffaflık, açıklık ve anlayış” getirecek adımlar atmayı kabul etti.

43 eyaletteki iki ve dört yıllık kamu ve özel kolejler, öğrencilere açık ve anlaşılır yardım teklifleri sunmak için görev gücünün (Üniversite Maliyet Şeffaflığı Girişimi) çabalarına katılmayı taahhüt eden okullar arasında yer alıyor. Bunlar arasında Arizona Eyalet Üniversitesi gibi büyük devlet okulları; Claremont, California’daki Pomona College gibi liberal sanatlar kolejleri; birçok topluluk koleji; ve en az bir kar amacı gütmeyen okul. Görev gücü, aralarında üniversite mali yardım görevlileri, üniversite başkanları ve kabul danışmanlarının da bulunduğu 10 üniversite grubunun liderlerinden oluşuyor.

Belirsiz yardım teklifleri sorununu inceleyen araştırmacılar, yeni çabaların başarılı olup olmayacağının belirsizliğini koruduğunu söyledi. Şeffaflık vaat eden üniversiteler dört milyondan fazla öğrenciye hizmet verirken, okullar ülkenin yaklaşık 3.900 derece veren üniversitesinin yalnızca küçük bir kısmını oluşturuyor.

Washington D.C.’deki bir araştırma kuruluşu olan New America’nın yüksek öğrenim programları direktörü Rachel Fishman, “Bu yolda defalarca ilerledik” dedi. 2018’de New America ve üniversitelerin uygun fiyatlılığını savunan kar amacı gütmeyen bir grup olan uAspire bir çalışma yayınladı. Öğrenci kredilerini “kredi” kelimesini içermeyen terimlerle tanımlamayı başaran okullar gibi, mali yardım tekliflerindeki eksiklikleri tespit eden.

Yine de uAspire’ın mali yardım uzmanı Brendan Williams, daha fazla üniversitenin çalışma grubunun çabalarına kaydolması halinde diğerlerinin de bunu yapmak için ilham alabileceğini söyledi. “Hareket görmenin olumlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni girişimi yöneten Ulusal Öğrenci Mali Yardım Yöneticileri Birliği’nin başkanı ve CEO’su Justin Draeger, öğrenci yardım mektuplarını standartlaştırmanın zor olduğunu çünkü üniversite finansmanının öğrenciler ve aileleri, federal ve eyalet hükümetleri, üniversitelerin kendileri gibi birden fazla kaynaktan geldiğini söyledi. ve bağımsız burs grupları.

“Bu ülkede mali yardımı finanse etme şeklimiz karmaşık” dedi.

Kolejlerin biraz esnekliğe ihtiyacı olduğunu söyledi, çünkü birçoğu liseden hemen sonra kaydolan geleneksel öğrencileri hedef alırken, diğerleri farklı mali önceliklere sahip yetişkinlere odaklanıyor.

Bazen mali yardım ödül mektupları olarak da adlandırılan öğrenci yardım teklifleri, üniversiteye gitme maliyetini ve öğrencinin mali yardım aldıktan sonra ödeyeceği net maliyeti ayrıntılarıyla açıklamayı amaçlamaktadır.

Ancak kolejler genellikle şifreli terimler kullanıyor ve farklı maliyetleri genel fiyatlarına dahil ediyor; bu da öğrencilerin ve ailelerin belirli bir üniversiteye gitmek için ne kadar harcamaları gerektiğini bilmelerini ve farklı okulların tekliflerini karşılaştırmalarını zorlaştırıyor. Bazı teklifler, geri ödenmesi gerekmeyen hibe ve burslar ile geri ödenmesi gereken krediler arasındaki ayrımı bulanıklaştırıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında, Üniversitelerin yaklaşık yüzde 91’inden gelen tekliflerin ya net katılım maliyetini içermediğini ya da olduğundan az gösterdiğini tespit eden Devlet Sorumluluk Ofisi raporunda teklifler yeniden ilgi gördü; sonuçta öğrencilerin bilmesi gerekenler Yılda ne kadar ödedikleri belirli bir okulda onlara mal olacak.

GAO, üniversitelerin neredeyse dörtte birinin “mali yardım tekliflerinde öğrenim ücretleri hakkında bilgi vermediğini” tespit etti. Raporda, maliyetler hakkında bilgi vermeden mali yardım teklif etmenin “üniversitenin gerçekte olduğundan daha uygun fiyatlı olduğu izlenimini vererek öğrencilerin kafasını karıştırabileceği” belirtildi. İsimsiz bir örnekte, bir üniversitenin net fiyatı 47.000 dolardan fazla eksik tahmin ettiği belirtildi.

New America’dan Bayan Fishman, görev gücü grubunun ortak kolejler listesinin, 64 kampüsü olan New York Eyalet Üniversitesi sistemini de içerdiğini ve eyalet yasaları gereğince tüm kamu ve özel okullar gibi basitleştirilmiş, standartlaştırılmış bir form kullanmasının gerekli olduğunu belirtti. New York’taki üniversiteler.

Ancak diğer New York okulları listede görünmüyor. Bay Draeger, ortak okulların mali yardım formlarını resmi olarak değerlendirmeye sunmuş ve girişimin asgari standart ve ilkelerine bağlı kalmış okullar olduğunu söyledi. Grubun “okulları rızaları olmadan otomatik olarak bu girişime kaydetmeyeceğini” söyledi.

Bu, listede yer almayan bazı kolejlerin halihazırda şeffaf formlar kullanıyor olabileceği ancak formlarını çalışma ekibinin incelemesi için göndermeyi tercih etmedikleri anlamına geliyor.

Pomona’nın mali yardım direktörü Paul Dieken, üniversitesinin uzun süredir mali yardım teklifleri konusunda net olmaya kararlı olduğunu söyledi. “Öğrencilere karşı açık olmak gibi etik bir sorumluluğum var” dedi. Pomona ve diğer iyi kaynaklara sahip kolejlerin şeffaf olmaktan başka bir nedenleri olmadığını, çünkü mali yardım konusunda cömert olmayı göze alabileceklerini söyledi. “Bu bizim satış noktalarımızdan biri.”

2023-24 öğretim yılı için Pomona’ya gitmenin tahmini toplam maliyeti 85.300 dolardır, ancak Dieken’e göre mali yardım alan öğrenciler için ortalama net fiyat (hibeler ve burslardan sonra ödedikleri miktar) şu anda 16.000 doların biraz üzerindedir. Kolej, öğrencilerinin yüzde 58’inin bir tür mali yardım aldığını bildirdi.

Ancak Bay Dieken, bir öğrencinin finansal ihtiyaçlarını kredi olmadan tam olarak karşılayamayan kolejlerin, gerçek maliyetleri listelemenin kendilerini daha az rekabetçi gösterebileceğinden endişe duyabileceğini söyledi.

Bayan Fishman, Kongre’nin üniversitelerin standartlaştırılmış, kullanıcı dostu yardım tekliflerini benimsemesini talep etmesi gerektiğini savundu. “İhtiyacımız olan şey” dedi, “yasadır.”

Kongrede üniversitenin maliyetini açıklığa kavuşturmayı amaçlayan iki öneri var: Üniversitenin Gerçek Maliyetini Anlamak Yasası ve Üniversite Maliyet Şeffaflığı ve Öğrenci Koruma Yasası. Üniversitenin Gerçek Maliyetini Anlamak Yasasını destekleyen uAspire’dan Bay Williams, “ulusal ilginin üniversitenin karşılanabilirliği üzerinde yoğunlaşacağından ve iki partinin de odak noktasının üniversite öğrencileri için açık mali yardım tekliflerine duyulan ihtiyaç üzerinde yoğunlaşacağından emin olduğunu” söyledi. “Mali açıdan sağlam üniversite kararları kongre eylemine yol açacaktır.”

Burada mali yardım teklifleriyle ilgili bazı soru ve yanıtları bulacaksınız:

Bir çalışma finansman teklifi hangi bilgileri içermelidir?

Eğitim Bakanlığı’na göre, kolejler okula öğrenim ücreti, ücretler, oda ve yemek şeklinde “doğrudan” ödemeler ve kitap, malzeme, ulaşım ve kişisel harcamalar gibi “dolaylı” maliyetler de dahil olmak üzere devam masraflarını ayrıntılı olarak açıklamalıdır. . Buna bazen “etiket fiyatı” denir.

Daha sonra üniversitenin geri ödenmesi gerekmeyen hibe ve burslardan kesinti yapması gerekir. (Okullar, mali yardıma uygun olup olmadığını öğrencinin Federal Öğrenci Yardımı için Ücretsiz Başvurusuna (FAFSA) göre belirler.) Aradaki fark, öğrenciye olan net maliyettir; öğrencilerin ve ailelerin kendi hesaplarından ödemeleri beklenen para miktarı. işten elde edilen tasarruf veya gelir veya öğrenci kredisi alarak.

Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen şablon da dahil olmak üzere bir yardım teklifinin nasıl olması gerektiğine dair örnekler Üniversite Maliyet Şeffaflığı Girişimi web sitesinde bulunabilir.

Çoğu kolej daha net bir form benimseyene kadar, Tüketici Mali Koruma Bürosu’nun yardım tekliflerini yorumlamaya yardımcı olacak bir kılavuzu vardır.

Öğrenciler finansman tekliflerini ne zaman alırlar?

Üniversiteler genellikle öğrencilere kabul mektupları verirken yardım sunar. Öğrencilerin erken karar programları aracılığıyla veya sürekli kabul edilen bir okula başvurmaları durumunda bu durum sonbaharda veya ilkbaharda meydana gelebilir. Bu yılki belirsizliklerden biri, FAFSA’nın daha sonra kullanıma sunulması nedeniyle yardım tekliflerinin ertelenip ertelenmeyeceğidir. Son yıllarda form, bir sonraki akademik yıl için Ekim ayında çevrimiçi olarak kullanıma sunuldu. Ancak bu yıl, formda ve temel yardım formülünde yapılan bir revizyon, onu Aralık ayına geri itti.

Maliyet Şeffaflığı Girişimi’ne ortak olan üniversitelerin listesini nerede görebilirim?

Bay Draeger, girişimin web sitesinde, okullar başvuruda bulunup onaylandıkça güncellenecek bir liste bulunduğunu söyledi.