Nusret Bayar topu taca attı…

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, dün akşam Alanya’nın yeni nesil televizyon kanalı DİM TV’nin ana haber bültenine konuk oldu… DİM TV Genel Yayın Yönetmeni Ceren Şahin’in sorularını canlı yayında yanıtlayan Bayar, ne kadar usta bir siyasetçi olduğunu açıkça ortaya koydu… Ceren Şahin, kafadan çok iyi bir soruyla başladı aslında… Dedi ki… “Bunca yaşanan olaydan, karşılıklı açıklama ve atışmalardan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le görüşüyor musunuz, iletişiminiz devam ediyor mu?”… Çok yerinde bir soruydu… Bana göre bu soru karşısında çok iyi bir manevra yaptı Başkan… “Tabi görüşüyoruz, bizim belediye başkanımız” gibi yuvarlak bir cümle kurduktan sonra lafı başka yerlere götürdü… Geçmişte bu manevraları en iyi yapan siyasetçilerden birisi rahmetli Süleyman Demirel’di… Yayını izlerken tam da bu noktada aklıma geldi rahmetli Demirel… Gülümsedim kendi kendime… Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile İl Başkanı Nusret Bayar, hatta ekibi ile arasındaki iplerin tamamen koptuğunu herkes biliyor… En azından bugünlerde böyle… Geçmiş dönemde CHP’li bir ismin dediği gibi, araya parti büyükleri girer, iki tarafı barıştırır mı bilemiyorum ama bugünkü durum ortada… Ceren Şahin’in Böcek tarafından bazı isimlerin görevden alınması konusundaki sorusu karşısında da iyi manevra yaptı… Dedi ki… “Belediyelerde kimlerle çalışacaklarına belediye başkanları karar verir. Bu bizim işimiz değil. Bizim görevimiz belediyelerimizin yaptıkları çalışmaları vatandaşlarımıza anlatmak. Vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini de belediyelerimize iletmek”… Bu yanıt karşısında yine gülümsedim kendi kendime… Başkan Böcek’in tedavi sürecinde yaşananları bu anlamda da herkes biliyor… Alanya’daki Ahmet Uzun olayı, misal… Bazı CHP’liler, Ahmet Uzun’u “Kırsal Bölge Müdürü” olarak lanse edip, büyük bir zafer kazanmışlar gibi paylaşımlar yapmışlardı… Başkan Böcek’in Uzun’u pasif göreve almasının ardından da fena kızmışlardı… Yaşananlar ortada… Ancak Başkan Bayar, gerçekten iyi manevralar yaparak topu taca atmasını bildi… Ne diyelim… Usta siyasetçi demek ki…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.