Necmettin Erbakan Üniversitesi dünya listesinde!

baboli

Global Mod
Global Mod
Necmettin Erbakan Üniversitesi dünya listesinde!
NEÜ, “Öğretim” kategorisinde Türkiye’deki 52 üniversite içinde 5. sırada yer alırken, “Araştırma” kategorisinde de 6. sırada yer aldı.

NEÜ, İngiltere merkezli milletlerarası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafınca hazırlanan “Dünya Genç Üniversiteler 2022 Sıralaması” bilgilerine bakılırsa dünya sıralamasına 401+ bandına yerleşti. Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme tertiplerinden biri olan 2022 Times Higher Education Young University Rankings sonuçları belirtildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi çeşitli kategorilerde dünyanın önde gelen üniversitelerini listeleyen milletlerarası sıralamalara ismini yazdırmaya 2022 yılında da devam ediyor. Bu yıl 790 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada Türkiye evvelki senelera nazaran büyük bir muvaffakiyet göstererek Hindistan’ın akabinde en çok iştirak sağlayan ülke oldu. Türkiye’den 52 üniversitenin sıralamaya girdiği Dünya Genç Üniversiteler 2022 sıralamasında Necmettin Erbakan Üniversitesi, genel sıralamada 18’inci olurken, devlet üniversiteleri içinde 9’uncu oldu. NEÜ, “Öğretim” kategorisinde Türkiye’deki 52 üniversite içinde 5. sırada, “Araştırma” kategorisinde de 6. sırada yer aldı. NEÜ’nün öteki kategorilerde ise en başarılı olduğu alanlar sırasıyla atıf sayısı, milletlerarası görünüm ve endüstriyel yarar oldu.

Theimes Higher Education’ın yaptığı ve son 50 yıl içerisinde kurulan dünyadaki en güzel üniversitelerin sıralandığı 2022 Genç Üniversiteler Dünya Sıralamasında (Young University Rankings 2022) Necmettin Erbakan Üniversitesi birinci sefer sıralandığı listeye değerli bir pozisyonda dahil oldu. Öğretim (saygınlık, akademik işçi ile öğrenci oranı, doktora derecesi verilen/lisans derecesi verilen, akademisyen sayısı, memleketler arası gelir), araştırma (saygınlık, araştırma geliri/akademisyen sayısı, yayınlar/akademisyen), atıf sayısı (alan yüklü atıf etkisi), milletlerarası görünüm (yabancı öğrenci oranı, yabancı akademisyen oranı, memleketler arası ortak yazarlık) ve endüstriyel çıkar (bilgi aktarımı) olmak üzere 5 ana kategori ve 13 performans göstergesine göre yapılan, dünyadan 790, Türkiye’den ise 52 üniversitenin girdiği sıralamada Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin bilhassa “öğretim” ve “araştırma” kategorilerindeki başarısı dikkat çekti.

Akademik başarısıyla 52 Türk üniversitesinden biri olarak listeye ismini yazdıran ve dünyada 401+ bandında kendine yer bulan Necmettin Erbakan Üniversitesi, donanımlı akademik takımı, nitelikli bilimsel araştırmaları, bilimsel yayıncılığa verdiği değer ve akademik performansa dayalı çalışmalarının doğal bir kararı olarak ulusal ve memleketler arası alanlarda muvaffakiyet çıtasını yükseltmeye devam ediyor.