Dün Palazzo Strozzi Sacrati'de Ance Giovani tarafından teşvik edilen yarışmanın Toskana seçiminin ödül töreni
Redazione tarafından yazılmış, 20 Mayıs 2025 Salı 11:08
İki eski istasyonun (biri Pisa ve diğeri Massa'ya) dönüşümü, aynı zamanda eski bir tekstil fabrikasının (prato'da) macroscuola'nın şovlar, sinemalar, atölyeler ve yeşil alanlara dönüşümü, fikirlerin rekabeti için seçilen üç proje, sınıfların ilk sınıflarının gençleri tarafından ulusal olarak teşvik edildi. Ödül töreni dün sabah Floransa'daki Palazzo Strozzi'de, diğerlerinin yanı sıra, Yarışma Değerlendirme Komisyonu'nun bir parçası olan Alessandra Nardini'nin eğitim, mesleki eğitim ve çalışma meclis üyesi olarak gerçekleşti.
Zafer kazanmak için, ilk ödülü kazanan “Akıllı IES Parkı” projesi (eski bir istasyonun çok amaçlı kentsel yeniden geliştirilmesi) ile IC G. Carducci- Carrara'nın 2D sınıfı vardı; İkinci ödül, eski Traminino tren istasyonunun kurtarılmasıyla G. Toniolo di Pisa Okulu'nun 2G sınıfına gitti; Ve üçüncü sırada Vaiano'nun (Prato) Ic Lorenzo Bartolini'nin Kültür Merkezi'ndeki eski bir tekstil fabrikasının yenilenmesi ile.
Özel bir ödül – Sosyal Yarışma Ödülü – Ance Toscana Giovani tarafından 2B sınıfına, Montevarchi'den (Arezzo) IC Raffaello Magotti tarafından ulusal video seçimine katılan ve Toskana'da daha büyük beğeni toplayan ve daha büyük beğeni toplayan ödüllendirildi.
Yarışmaya katılmayı seçen sınıflar, aslında, Ance Toscana Giovani ve iki teknisyenden oluşan genç bir girişimciden oluşan bir delegasyonla bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi ve bu sırada kentsel rejenerasyon, sürdürülebilir inşaat ve katılımcı tasarım kavramları analiz edildi.
Daha sonra, projeyi öğretmenlerle bağımsız olarak geliştirdiler, 3 tasarım tablosu, müdahalenin tanımlayıcı bir ilişkisi ve bir video sunum videosu.
Toplamda, inisiyatife katılmaya ve kentsel yenilenme projelerinin çekimleriyle mücadelede ellerini deneyen 9 Toskana dersi vardı. Bu yılki tema aslında: “Bir Rejenerasyon Gösterisi”, yani, bölgesinin terk edilmiş bir alanının yeniden geliştirilmesinin tasarımını tasarlamak, onu kültürel olaylara, şovlara ve kolektif girişimlere açık bir alana dönüştürmek sorusuydu.
Katılan sınıflar:
Sınıf 3a -ic Malaspina – Massa (MS)
Sınıf 3a- ic Leonardo da Vinci – Grosseto (GR)
Sınıf 2B -ic Vasco Pratolini – Scandicci (FI)
Sınıf 2E -ICC Toniolo – Pisa
Sınıf 2F -icc Toniolo – Pisa
Sınıf 2B IC Raffaello Magotti – Montevarchi (AR)
Sınıf 2B Ic Lorenzo Bartolini – Vaiano (PO)
Sınıf 2G Okulu G. Toniolo – Pisa
2D Class IC Carrara ve Yukarı Akım Ülkeler, “Carducci” Karargahı – Carrara (MS)
Projeler, teklifin özgünlüğü ve müdahalenin fizibilitesi, yeşil ve teknolojik bileşenler temelinde girişimciler ve teknisyenlerden oluşan Toskana Bölge Komisyonu tarafından değerlendirildi. Ance Toscana, Komiser Alessandra Nardini ve Chiara Frangerini ile birlikte bu önemli sonuç için çalışmış olan değerlendirme komisyonu üyelerine teşekkür eder: Livorno Belediyesi Konsey Üyesi ve Inarch Toscana Silvia Viviani Başkanı; Bölgesel Okul Ofisi'nden Teresa Madeo ve Anci Toscana Direktörü Simone Gheri. Her kazanan sınıf nakit ödül aldı ve ilk sınıflandırıldı, aynı zamanda yarışmanın ulusal finaline katılım.
Diyerek şöyle devam etti: “Bunlar, sektörümüzün çok genç öğrenciler arasında sunduğu mesleki fırsatları duyurmaya katkıda bulunan girişimlerdir – Ance Toscana başkanı Rossano Massai'yi açıklıyor – umuyoruz.
“Bölgedeki bu ödül törenine ev sahipliği yapmaktan ve jürinin çalışmalarına katılmaktan özellikle memnun oldum – Bölge Eğitim, Mesleki Eğitim ve Çalışma Bölgesel Meclis Üyesi Alessandra Nardini -. Macroscuola rekabeti, bu yıl kızların ve erkeklerin, yeniden geliştirme projelerinin en küçük detaylarını, en küçük günleri düzenlemeye çalıştıkları gerçekten teşvik edici bir girişimdir. Ya da binalar, yaratıcılık ve yaratıcılık, sundukları ve gelecek için büyük bir şans kazandığım gerçek kahramanlar ve Macroscuola'nın gerçek kahramanları olan öğrencilere ve öğrencilere sunulan öğretmenler.
“Ance olarak, bina kültürünü çevreye, insanlara ve peyzaj için iyi bir bina kültürünü yayma sorumluluğunu güçlü bir şekilde hissediyoruz – ance Toscana Giovani'nin başkanı Chiara Frangerini -. Güzellik, işlevsellik, güvenlik.
[In collaborazione con l’ufficio stampa di Confindustria Toscana]