Muş’ta toz taşınımı niçiniyle araçlar çamurla kaplandı

baboli

Global Mod
Global Mod
Muş’ta toz taşınımı niçiniyle araçlar çamurla kaplandı
Muş’ta gece başlayan sağanağın akabinde bir süre çamurlu yağış görüldü. Yağış niçiniyle araçların üzeri çamurla kaplandı.

Araç sahipleri, yıkama istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

Vatandaşlardan Aydın Balkaya, arabasının çamurla kaplandığını belirterek, “Sabah işe gitmek için konuttan çıktığımda aracımın yağıştan dolayı kirlendiğini gördüm. Yıkamacıya geldim fakat şu anda sıra bekliyoruz.” diye konuştu.

Erkan Acar ise “Aracım tozdan kapanmıştı. Lakin camları silebildim. Şu anda yıkamaya getirdim. Çok sıra var, bekliyorum.” dedi.

Oto yıkamacı Muhammet Özçoban da vatandaşların yağış niçiniyle çamurla kaplanan araçlarını yıkatmak istediğini anlatarak, “Şu ana kadar 15 araç yıkadık, sırada bekleyen epey araç var. İşimiz ağırlaştı, yetiştirmeye çalışıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Şırnak

Şırnak’ta dün başlayan ve bugün tesirini artıran toz bulutu niçiniyle kentin siluetini oluşturan Cudi ve Gabar Dağları neredeyse görünmez hale geldi.

Merkez Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde tesirini artıran toz bulutu niçiniyle araç ve meskenlerin balkonları tozla kaplandı.

Siirt

Siirt’te de dünden bu yana tesirli olan toz bulutu niçiniyle puslu bir hava oluştu, görüş aralığında azalma yaşandı.

Meskenlerin pencere ve balkonlarının yanı sıra araçların üzeri tozla kaplandı.

Yetkililer, zarurî olunmadıkça dışarıya çıkılmaması ikazında bulundu.

KAYNAK: AA