Muharrem İnce: Yanlışım şu, ‘Yazıklar olsun’ diyerek o gece istifa etmeliydim

baboli

Global Mod
Global Mod
Muharrem İnce: Yanlışım şu, ‘Yazıklar olsun’ diyerek o gece istifa etmeliydim
Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki Teke Tek programına katılan Memleket Partisi önderi Muharrem İnce, Altaylı’nın ‘Adam kazandı’ açıklamasını hatırlatarak, 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri gecesinde basına ve kamuoyuna açıklama yapmamasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

İnce, CHP’nin 13 bin sandığa gözlemci koymadığını belirterek, “Muharrem İnce aday olduğunda 81 vilayette seçime girdi. Erzurum, Konya, Şanlıurfa’da evrak yoktu. Türkiye’nin 13 bin sandığına CHP hiç gözlemci koymamış. 13 bin sandık. 4 milyon oy, bu 4 milyon oy boşa gitti” dedi.

‘ŞİRKETİN SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ’

CHP’nin oy sayım sistemi için anlaştığı şirketin acemi olduğunu ve sistemin 21:30’da çöktüğünü lisana getiren İnce, “Bu oyları toplayacaklar, bunu da bir şirkete vermişler. Kıymetlendirmek için. O şirket 1 numaralı faturasını el yazısı ile kesmiş. Bu kadar acemilik. Sandıkları ben korumayacağım ki, sandık işinden banane. Sandık işine partiyi yönetenler bakar. Cumhurbaşkanı adayı korusa korusa bir sandık korur, 88 bin sandık var. Parti koruyacak bunu. 13 bin sandığa gözlemci koymamış, acemi bir şirkete vermiş saat 21:30’da şirketin sistemi çökmüş” görüşünü lisana getirdi.

Seçim gecesi niye otelde olduğuna yönelik tenkitlere de yanıt veren İnce, “niçin oteldeyim. Bunları 50 defa anlattım. Şundan dolayı otele gittim. Biz dedik ki ‘seçim ikinci çeşide kalacak’ O yüzden bu partinin rozetini çıkardım, Türk bayrağı rozetini taktım. ötürüsıyla bir otelde seyredelim dedik, ikinci tipe kalacağı için partiden açıklama yapmayalım. Zira ikinci çeşide oynuyoruz her partiden oy isteyeceğiz. Onun için oteldeyiz. Engin Altay yanımda. 50 bireyiz, Ankara’dayız. Arıyoruz ‘ne oluyor’ diye. ‘Kalıyor mu ikinci cinse?’ Karşılık veren yok.” diye konuştu.

“O GECE İSTİFA ETMELİYDİM”

İnce o gece istifa etmemesinin yanılgı olduğunu vurgulayarak şu tabirleri kullandı: “Hatam şu. Kameralar eşliğinde CHP Genel Merkezi’ne gitmeliydim. İçeri girmeliydim, kararı verin bakalım bana. Veremeyeceklerdi, sistem çökmüş. Dışarı çıkıp, “Arkadaşlar oylarıma sahip çıkamadılar, yazıklar olsun bunlara, bilmiyorum kaldı mı kalmadı mı?” demeli, bunu yapmalıydım. O gün istifa etmeliydim. Bunu yapamadım, bugün geriye dönsem bunu kesin yapardım, acımazdım. Bunu bir plan dahilinde yapmışlar, benim seçilmemi istemediler. Adım üzere eminim, oy vermediklerine inanıyorum. Afişlerimi göndermediler. bir fazlaca vilayette afişim asılmadı. Kemal Bey’i astılar beni asmadılar.”