Mitsubishi Electric geleceğin otomasyon muhtaçlığını karşılıyor

Muhendis

New member
Güç verimli, çevreci, yenilikçi eserleri ve ileri teknoloji tahlilleriyle meskenden uzaya kadar fazlaca sayıda kesimde öncü teknolojiler geliştiren Mitsubishi Electric, üretimin her evresinde büyük kolaylık sağlayan Fabrika Otomasyon Sistemleri ile Türk endüstrisine yüksek katma kıymet sunuyor. AC Servo şoför ve AC motor eser kümesinde MELSERVO serisiyle hibrit bir çalışma prensibi benimseyen şirket, mekanik ve elektronik sistemlerin uyumlu bir biçimde çalıştırılmaları için vakit alan ve detaylar içeren süreçleri en aza indiren çok sayıda yenilikçi ve kullanıcı dostu Hareket Denetim Sistemlerini Türk endüstrinin kullanmasına sunuyor.

Günümüzde Hareket Denetim Sistemleri bunları denetim eden yazılımlar, hareketi sağlayan servo motorlar, motoru ve sürücüyü denetim eden şoförler ve birden çok şoförün nereye gideceğini denetim eden hareket denetimcileri üzere birbirini tamamlayan biroldukca eserden oluşuyor. Tüm bu eserleri kendi bünyesinde tasarlayıp üreten az şirketlerden biri olan Mitsubishi Electric; MELSERVO serisi AC Servo şoför ve AC motorları, makine üreticileri ve son kullanıcıların üretim güvenliğini ve verimliliğini artırma gayesiyle geliştiriyor. Geleceğin otomasyon gereksinimlerini ve beklentilerini karşılayacak donanım ve teknolojisiyle dalda büyük fark yaratan bu seri, ‘daha uygun maliyet daha gelişmiş güç verimliliği’ amacı doğrultusunda üretim proseslerinin 21. yüzyılın yenilikçi yaklaşımlarına entegre edilmesine imkan tanıyor.

Yalnızca en süratli değil en inançlı ve en etraf dostu Servo

Denetleme ve düzenleme süreçlerini sıfır kusur ile sürdürme emeliyle dala kazandırılan MELSERVO-J4 serisi, standart olarak gelen mutlak enkoder 22 bit çözünürlüğüyle ilerleme başına 4 milyondan fazla darbeye karşılık veriyor. Kusursuz gerçek çalışma özellikleri yardımıyla ise yüksek düzey makine performans ihtiyaçlarını ziyadesiyle karşılayan azamî pozisyonlama hassasiyeti ve sürece suratı sunuyor. Kabin alan kullanması için tek, çift ve üç eksenli şoför alternatifi sağlayan MELSERVO-J4 serisi, en güzel makine performansı elde etmek için tüm gerekli şartları bir ortaya getiriyor.

Dijital İkiz ile daha hassas ve denetimli hareketler

Mitsubishi Electric’in şoförlerinde kullanılan servo motorların dijital ikizi kendisine bir model çıkarıyor. Bu dijital ikiz yardımıyla durum denetimi, sürat denetimi, akım denetimi ve akış döngülerine önce kat sayılar yerleştiriyor. Bu sayede epeyce daha hassas ve hayli daha denetimli bir döngüde hareket sağlanabiliyor.

Esnek motor seçimi

Tek bir ünite ile rotary motorları, lineer motorları ve direkt tahrik motorlarını çalıştırılabilen MELSERVO-J4 serisi servo şoförler fonksiyonelliği esneklikle buluşturuyor. Farklı motorlara rahatlıkla ve kolaylıkla çarçabuk bağlanabilen servo şoförler geniş kapsamlı yazılımlarıyla aygıtların programlanması ve yapılandırılması süreçlerini fazlaca pratik hale getiriyor.

Olağan bir PC üzerinden optimum denetim ve süratli ayar imkânı

Kullanıcı dostu yazılımıyla öne çıkan seri, MR Configurator2 programlama aracıyla kullanışlı bir biçimde devreye alma ve teşhis süreçleri yapılmasına imkân tanıyor. Kalibrasyon, izleme, teşhis, parametrelerinin okunması, yazılması ve test süreçlerinin standart bir PC üzerinde basitçe yapılabilmesinin yanı sıra optimum denetim ve kısa ayar mühleti sağlıyor.

Yüksek süratli, yüksek hassasiyetli denetim

Mitsubishi Electric’in yeni nesil servo serisi olarak 2021 yılı sonunda eserler içinde yerini alacak MELSERVO-J5, 3,5 kHz’lik sürat frekans karşılığı ile üretim makinelerinin döngü mühletini azaltan sanayi önderi bir servo şoför olarak ön plana çıkıyor. Yüksek çözünürlüklü enkodere sahip (67.108.864 darbe/devir) rotary servo motorlar, tork dalgalanmasını azaltarak istikrarlı denetim sağlıyor. Servo şoförler, yüksek süratli, yüksek hassasiyetli denetim sunan tam şoför tahlilleri sağlamak için CC-Link IE TSN network’e bağlanabiliyor.

Geleceğin hareket denetim sistemleri Sanayi 4.0’a hazır

Mitsubishi Electric geliştirdiği haberleşme ağı CC-Link IE’nin gelecekte vakte hassas yani TSN (Time Sensitive Network) olacağını öngörüyor ve Hareket Denetim Sistemlerinde TSN işlevine da yer veriyor. TSN sistemleri yardımıyla enformasyon sisteminin getirdiği data ve sorgu yükü ile endüstriyel sistemlerin denetimi artık tek bir sınır üzerinden gerçekleşecek. Bu durum ise sistemin esnek ve Sanayi 4.0’a hazır olmasını sağlayacak.

Hibya Haber Ajansı