Mitsubishi Electric CNC denetim teknolojisiyle üretim anlayışını değiştiriyor

Muhendis

New member
Yeni jenerasyon CNC eserleriyle başta otomotiv ve metal sürece dalları olmak üzere farklı işkollarından önde gelen makine üreticilerine nokta atışı tahliller sunan Mitsubishi Electric, bu alandaki teknolojisiyle dünya genelinde standartları belirliyor. CNC sürece merkezleri ve CNC torna makineleriyle üreticilere sağladığı katma kıymeti her geçen gün artırmak için çalışan Mitsubishi Electric, yüksek verimlilik ve hassasiyetle üretim süreçlerini kusursuz ve sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. Geliştirdikleri CNC teknolojileriyle epey geniş bir pazara hizmet sunduklarının altını çizen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Müdürü Hakan Aydın, yüksek teknolojili M80 ve M800 serisi ile üretim anlayışına yeni bir boyut getirdiklerini belirtti.

Makinelerin verimliliğini ve performansını en üst düzeye taşımak için tasarlanmış eser kümeleriyle üretim anlayışını değiştiren Mitsubishi Electric; grup tezgâhları, denetim sistemleri, şoför ve motorların global tedarikçisi olarak farklı alanlarda CNC teknolojisiyle dikkat çekiyor. Geleceği referans alan ileri teknolojilerle donatılan M80 ve M800 serisi CNC denetim üniteleriyle kolay ve sezgisel bir kullanım tecrübesi sunan Mitsubishi Electric, epeyce sayıda açık ağ protokolüyle uyumlu olan bu eserleriyle fabrikalarda esnekliği fonksiyonellikle buluşturuyor.

Kusursuz seri üretimle sürdürülebilir kalite ve azamî verim

Dünyanın en gelişmiş seri imalat teknolojisi olan CNC denetim panelleriyle üretimde verimliliği ve suratı artırdıklarını söyleyen Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri Mekatronik CNC Departmanı Müdürü Hakan Aydın; “Yenilikçi denetim teknolojisi, yüksek kalite, kullanılabilirlik ve en üstün ağ haberleşmesi aslına dayanan CNC teknolojisiyle dünya çapında en yüksek eser kalitesini sanayi ekosistemiyle buluşturuyoruz. Bir asırlık deneyimini yenilikçi ve inovatif yaklaşımlara entegre eden bir şirket olarak fabrikasyon sürecini hızlandıran CNC denetim teknolojimizle bölümde farklı bir noktada konumlanıyoruz. Piyasaya çıktığı andan itibaren verimliliği ve suratı artırılan dokunmatik CNC denetim üniteleri M80 ve M800 serisi, meselesiz yüzey denetimi sağlamasıyla dikkat çekiyor. Ayrıyeten Simple View özelliğiyle olağan görünüm ekranından sade görünüm ekranına geçiş yaparak tecrübesi olmayan kullanıcıların adaptasyon suratını artırmak epeyce daha kolay hale geliyor. Kullanıcı yetki düzeyi belirleme özelliği yardımıyla ise operatörlere üretimdeki rollerine nazaran farklı başka erişim müsaadesi tanımlanıyor ve bu biçimdece yetkisiz müdahaleden kaynaklı kusurlar minimize edilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak üç boyutlu modellerini istenilen boyutta ve pozisyonda görüntülemeye imkan tanıyan seride, operasyon öncesi modül çizimlerine bakılabiliyor ve modüllerin kesit imajları alınabiliyor” dedi.

Beş eksenli makine operasyonlarında bile eş vakitli kullanım

Yeni jenerasyon M80 ve M800 serisinin epeyce ulusal (multi-spindle) senkronizasyon denetimi yardımıyla 32 eksen, 8 mil ve 8 modüle kadar olan sistemleri desteklediğine dikkat çeken Hakan Aydın; “Mitsubishi Electric’in meselesiz yüzey denetimi işlevini içeren bu seri, hassas çalışmalar sırasında bile her bir eksenin hızlanmasını ve yavaşlamasını denetim altında tutarak optimize edilebiliyor. Birebir müddette daha yüksek mutlaklık elde edilmesine yahut mutlaklıktan ödün verilmeden çevrim müddetlerinin azaltılmasına imkan sağlayan seri, eşzamanlı beş eksenli makine operasyonlarında bile rahatlıkla kullanılabiliyor. Çok eksenli ve hayli modüllü sistem denetimi için dizayn edilen üst seviye bir denetim aygıtı olan M800 CNC denetim üniteleri, yüksek süratli ve yüksek hassasiyetli makine operasyonlarıyla da fark yaratıyor. CNC uygulamaları için özel CPU içeren M80 ise daha az eksen ve milin kullanıldığı daha sıradan makine sistemlerinde yüksek verimlilik ve kullanım kolaylığı açısından ülkü tahlil sunuyor” formunda konuştu.

Gelişmiş ekran özellikleri ile tecrübe gerektirmeden kullanılabiliyor

Yüksek çözünürlüklü ekranların 8.4 inch, 10.4 inch, 15 inch ve 19 inche kadar farklı seçeneklerden oluştuğunu söz eden Hakan Aydın; “İleri teknolojili CNC denetim ünitelerimiz ekran ve klavye dizaynları yardımıyla akıllı telefonlar ve tabletler üzere teknolojilerle büyüyen yeni jenerasyon operatörlere hitap ediyor. 4 inch ve daha büyük ekranlarda standart özellik olarak sunulan multi-touch özellikli kapasitif dokunmatik ekran, ister uzman ister yeni olsun farklı nitelikteki operatörlerin kolay kolay kullanımına imkân veriyor. Klasik tuş süreçlerini geride bırakan ekran özelliğiyle programın istenilen kısmı çarçabuk görüntülenip izlenebilirken, öbür ekranlardaki menüye erişilebiliyor. M800W serisi CNC denetim ünitelerinde bulunan 19 inch dokunmatik dikey ekran; ekran klavyesi ve doküman görüntüleyicinin makine üreticisi firmalar tarafınca özelleştirilebildiği fazlacalu pencerelere konut sahipliği yapıyor. Bu sayede üst kısımda CNC ekranı görüntüleniyorken alt kısımda ise sanal klavye, operatör paneli, doküman görüntüleyici yahut memo pad açılabiliyor” kelamlarıyla yanlışsız, pratik ve verimli üretim süreçleri için gerekli teknolojiler hakkında kıymetli bilgiler paylaştı.

Hibya Haber Ajansı