Minibüsçülerden CHP’li Tekirdağ Belediyesi’ne reaksiyon

baboli

Global Mod
Global Mod
Minibüsçülerden CHP’li Tekirdağ Belediyesi’ne reaksiyon
Tekirdağ’da SS. 21 Kooperatifine bağlı minibüsçüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin aldığı karara karşı, bir ortaya gelerek hareket yapma sonucu aldı. Sabah erken saatlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası önünde toplanarak, kontak kapatan minibüsçüler güzergahlarının değiştirilmesinden dolayı çalışmayacaklarını, gerekirse araçlarını burada bırakıp gideceklerini belirti. Minibüsçüler, Cumhuriyet Bulvarı ve Sinop Mahallesi güzergahını kullanacaklarını, etraf yolu güzergahını kullanmak istemediklerini lisana getirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Lideri Kadir Albayrak’a reaksiyon gösteren minibüsçüler, güzergah sonucunın bir an evvel düzeltilmesini bekliyor.
S.S 21 No’lu Taşıyıcılar Kooperatifi Lideri Ali Karahan hususla ilgili yaptığı açıklamada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu UKOME sonucuna karşı aksiyon yapıyoruz. Mahkeme sonucuna uymuyor, mahkeme sonucumız bulunmasına karşın UKOME sonucu alıyor. Belediye lideri diyor gidin mahkemeye verin, mahkemeyi kazanıyoruz geliyoruz tekrar UKOME sonucu alıyorlar. Biz mahkemeden de bıktık, belediyenin almış olduğu UKOME sonucundan da bıktık. Biz şuanda hareketimiz ya araçlarımız Sinop mahallesinden gidecek yada Cumhuriyet Bulvarından gidecek. Etraf yolundan araçlarımız gitmeyecek bunun çabasını veriyoruz. Bu işi de sonlandırmasını istiyoruz Kadir Liderimizden talimat gelmediği sürece bu araçları buradan çekmiyoruz, araçları burada bırakıp gideceğiz” diye konuştu.

“CHP’liyim otomobilimi da yakacağım, kendimi de burada yakacağım”
Esnaf Tekin Kaya da bir an evvel durumun düzeltilmesini isteyerek, “Bizim esasen yararımız yok, bir de Büyük Kent’e bağlı olduğumuz için, şayet Çorlu Belediye lideri bizi yönetiyorsa bu biçimde biz Çorlu’ya bağlanalım bizim burada ne işimiz var. Artı şu anda bizim karımız yok, şu anda otoban yolunda hiç bir tane dolmuş, hiç bir otobüs çalışması mantıklı mı ? bu biçimde bize desin ki plakaları bize bırakın gidin. Ben İstanbul’da dairemi sattım 500 liraya geldim buraya 600 liraya otomobil aldım benim engelli bir çocuğum var, ben Çorlu’ya taşınmayı düşündüm. Şuanda benim otomobilim çöp. Ben Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım, ben diğer ülkenin vatandaşı değilim. Bize adaletten bahsediyorlar, bizim mahkeme sonucumız var adalet bu mu ? Adalet dedikleri vakit Ankara’ya yürüdüğü vakit, ben kendim CHP’liyimde bilhassa açıkça söylüyorum. CHP’li olduğum biçimde benim liderim Ankara’dan İstanbul’a yürüyor, adaleti savunuyor. Bu belediye lideri da bizi buraya getirmiş. Yahu ben otomobilimi da yakacağım, kendimi de burada yakacağım” diye konuştu.

Saadetin Özdemir ise “Sabah alınan farklı karardan, akşam alınan farklı karardan bıktık artık. Bu iş burada bize kesin tahlil olarak sunulacak. Yada biz bu işi bırakacağız. Bize otomobil al dediler size yol vereceğiz dediler. Engellileri taşıyın dediler taşıdık. Bize ne denildiyse hepsini yaptık ancak ne hikmetse verilen sonucu mahkemeye gidiyoruz. Mahkeme sonucu onaylıyor. Buraya geliyoruz farklı bir kararlar karşımıza çıkıyorlar. Biz artık bıktık. Şu Tekirdağ 2014 yılında büyükşehir oldu ve biz o tarihten beridir uğraşıyoruz. Oldu oldu olmadı arkadaşımızın dediği üzere yakacak mıyız? Yıkacak mıyız bilmiyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA