Millet İttifakı anlaşamadı...

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Alanya Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında dün yapıldı… Meclis gündeminin en önemli konularından birisi Cuma Pazarı’na yapılması planlanan Otopark, Kapalı Pazar Alanı ve Sinema Kompleksi Projesiydi… 8 bin 25 metrekarelik alana yapılacak proje, 2 katlı otopark, pazar alanı, meydan, sinema salonları, yeme-içme alanları, alışveriş noktaları ve kütüphaneden oluşacak… Yukarıdaki cümle, Alanya adına kulağa hoş geliyor gibi… Ancak projeye ret oyu veren İYİ Partili üyelerin düşüncesi böyle değil… Millet İttifakı ortağı Cumhuriyet Halk Partili üyelerin projeye evet oyu vermesine rağmen diğer ortak İYİ Partili üyelerin hayır demeleri dikkatimi çekti… Kendi çapımda küçük bir istihbarat çalışması yaptım… Olay tam olarak şu… Birincisi… İYİ Parti’li meclis üyeleri bu projeyle ilgili bilgilendirilmemişler… İkincisi… Projenin yanlış hatta gereksiz olduğunu düşünüyorlar… Diyorlar ki… “Bu bölgeye komple otopark yapılmalı… Atatürk Caddesi’nde kaldırım kenarlarına park yapılmamalı, vatandaşlar binden fazla araç kapasiteli hale getirilecek bu bölgeye yönlendirilmeli… Proje için 60 milyon liralık kredi alınacak… Bu rakam Alanya Belediyesi bütçesinin yaklaşık yüzde 20’sine tekamül ediyor… Böylesine büyük bir rakam, daha ivedi olan başka projelerde kullanılmalı… Adem Murat Yücel’in seçimlerden önce açıkladığı 82 projenin arasında Kent Meydanı ve İskele Caddesi’ndeki eğlence merkezleriyle ilgili bir proje var, misal… Bu projelere odaklanmak daha doğru olur… Alanya’da yeni dükkanlar üretmek yerine bölgedeki var olan dükkanların değerini yükseltmeliyiz”… Ben demiyorum bunları… İYİ Partili meclis üyeler böyle bakıyor olaya… İttifak ortağı olan CHP’li üyelerle masaya yatırmışlar bu konuyu… Ancak anlaşamamışlar… Her iki taraf da bir birini ikna edememiş… Proje MHP, Ak Parti ve CHP’li üyelerin destekleriyle oy çokluğu ile geçti meclisten… Bu ayrıntıları aktardıktan sonra “Alanya’ya hayırlı olsun” diyelim… Nokta…

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.