10 günlük aranın ardından ilk mesai günüm dün sabah saatlerinde harika bir kahvaltı ve toplantıyla başladı...Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Teşkilatı Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, basın mensuplarıyla paylaşıldı...Önce şunu söyleyeyim...Bütün olarak harika bir rapor olmuş...Komisyon Başkanı olan Alanya'nın genç ve başarılı turizmcisi Selçuk Güven Ülker'e ve emeği geçen komisyon üyeleri Önder Görgülü, Bayram Ali Geçgel, Burak Aydoğan, Şahin Ev, Murat Özdemir, Mustafa Toklu ile Muammer Ardıç'ın emeklerine sağlık...Komisyon Başkanı Selçuk Güven Ülker gayet anlaşılır dil ve üslupla harika bir sunum yaptı...Gelelim rapora...Alanya'nın genel sorunlarından tutun turizm sektörünün içinde bulunduğu duruma kadar her konuda önemli tespitler ve çözüm önerileri var...MHP'li yöneticiler, "Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel bizim partimizden" filan diye ince hesaplar yapıp, hiç bir gerçeği, hiç bir sorunu halının altına süpürmeyi tercih etmemişler...Bu çok hoşuma gitti ve "baravo" dedim kendi kendime...Bu memleket ne çektiyse sorunları görmezden gelip, sürekli halının altına süpürmeyi tercih eden yönetim anlayışlarından çekti çünkü...Raporun hemen başlangıcında Alanya Belediyesi ile ilgili bir öneri var, misal..."Alanya Belediye Başkanlığı bünyesinde Turizm Müdürlüğü birimi oluşturulması faydalı olacaktır. Oluşturulacak bu ekip tamamen profesyonellerden oluşmalı" deniliyor...Adem Başkan buna nasıl bakar bilmiyorum ama çok doğru ve önemli bir tavsiye..."Alanya’mızın kendine özgü şehir yapısı, peyzajı ve dokusu olmalıdır. İmar planları şehrin dokusunu bozmamalı. Kıyılarda tahribata ve kaçak yapılaşmaya izin verilmemelidir. Şehir içindeki yeşil alanlar çoğaltılmalı ve cazibe merkezleri oluşturulmalıdır" deniliyor, misal...Bu konularla da ilgili olarak Adem Başkan'ın kulakları çınlamıştır sanırım..."Alanya ekonomisine önemli katkısı olan turizm yatırımcılarının belirli aralıklarla fikirlerinin alınması ve bir istişare konseyinin kurulması faydalı olacaktır" denilmiş, misal...Ortak akıl yani...Bu köşeye taşıdığım konular raporun içinden cımbızla alınmış bazı detaylar...Raporun tamamını bugünkü haberimizde okuyabilirsiniz...Toplantıya katılan ve kısa bir konuşma yapan MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan'ı ve ekibini bizzat tebrik ettim dün...Bugün akşam da Alanya'nın yeni nesil televizyon kanalı DİM TV ekranlarında canlı yayınlanan Politik Alanya programında bu bomba raporu tüm detaylarıyla ele alacağız...Konuklarımız MHP Alanya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Komisyonu Başkanı Selçuk Güven Ülker ile MHP Alanya İlçe Başkan Yardımcısı ve Turizm Komisyonu Üyesi Burak Doğan Aydoğan olacak...İkisi de kendisini çok iyi yetiştirmiş, Alanya'nın genç, başarılı turizmcisi ve siyasetçisi...Harika bir program olacağını şimdiden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim...Bugün akşam saat 19.30'da canlı yayınla DİM TV ekranlarındayız..."Sakın kaçırmayın" derim...
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.