Mete Fayda: SİHA’ların bâtın gücü budur!

baboli

Global Mod
Global Mod
Mete Fayda: SİHA’ların bâtın gücü budur!
Tuzla Belediyesi tarafınca organize edilen 4’üncü Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı. Aşk ile Oku’ temasıyla düzenlenen fuar, 21 Kasım tarihine kadar Tuzla Marina’da devam edecek. Ayrıyeten binlerce kitabın bulunduğu fuarda 150 yayın meskeni 700’ün üzerinde imza günü, 40’ın üzerinde söyleşi, canlı performanslar, atölyeler ve kitap kafe yer alıyor.

SİHA’NIN KAPALI GÜCÜ YAZILIMI

Bu kapsamda fuara katılan Güvenlik Uzmanı Mete Fayda, katıldığı seminerde SİHA’lar hakkında değerli açıklamalarda bulundu. Mete Fayda, “Gökyüzünde uçan SİHA’ları karıştırabilmek için yerden, havadan, uydudan binlerce baş karıştırıcı bildiri gönderiliyor. Bildiğiniz hackerlar var ya bilgisayarlarınızı ele geçiriyorlar. O bilgisayarı havada kilitlemek için uğraşıyorlar. İşte onu geçiremeyecek yazılım, SİHA’nın aslında bâtın gücüdür. Uçak değil, uçması değil. Her şeyi uçurursun, değerli olan SİHA’ları havada ele geçiremeyecek kadar büyük bir yazılım ile koruyabilmektir. Size sıradan bir örnek vereyim. SİHA’ya yerden gönderilen radarların gücünü rastgele bir kişiyi göndersem, anında kanser olursunuz. O kadar kuvvetli bir karşı koyuyor. İşte onun içerisindeki yazılımlar, teknolojiler aslında bilmediğimiz tarafı. Bir de onları, gorebilseniz, onlar hakkında bilgilere sahip olabilseniz ben insanların kendi ülkesi ile hayli gurur duyacaklarını düşünüyorum” dedi.

“BEN FUARLARA KİTAP İMZALAMAK İÇİN BAKMIYORUM”

Mete Fayda, “2019 yılından beri pandemi ötürüsıyla fuarlar yapılamıyordu. Kitap fuarları bilhassa bizim için epey kıymetli. Ben fuarlara kitap imzalamak için bakmıyorum. Bizim bugüne kadar konuştuklarımızın geri dönüşünü gördüğüm yerlerden bir adedidir. Birebir konuşmak, birebir dokunmak bizler için kıymetli datalar oluşturuyor. Ben çok teşekkür ediyorum. Bugün Tuzla’ya çağırdınız. Bugün söylemişimizde gençler ile sohbet ederken, Türkiye’nin Savunma Sanayi’nde geldiği noktayı anlatmaya çalıştım. Anlatırken şu tabiri kullandım, uçan tarafına baktığımız vakit hiç bir şey görmüyorsunuz. Onun ortasındaki teknoloji uçmasından fazlaca daha kıymetlidir. Dünyada uçabilen biroldukça SİHA var. Fakat bakılırsav ifa kaidelerini yerine getirebilen SİHA’larda kıymetlidir. Onun ortasındaki dehalar, inşallah bir gün Türk toplumuna yanlışsız anlatılır ve övünmeye başlarız” sözlerini kullandı.