Bilader güccüglümden beri engi dişlerden heç şansım yog. Endee dişlerden çekdimi bi Allah bilir, bi ben bilirim. İlk mektebe gederkene bi gece çürük dişin biri bi arıverdi, bi aarıverdi. Dayanılıcag gibi deel. Benim annaddım vakıdlar 60'lar. Bobam iramedlilen diş çeken Balıklavlioolu Husni dayının evini buldug. Esgi cezaevinin üs yakasında beerdedi. O vakıtlarda hindikibi diş dogduru nerde? Husni dayı kelpeteni benim ağrıyan dişime deel de sağlam dişime dakar. Saalam dişimi çeker. Benim diş üsemesine yolemen olur. Diş işine böön neci girdim deeveren. Öndüün ceviz sandıgcısı Çapaan ordakı gevregciden gevreg alıp gevree yerkene aazımdakı diş çıgdı geldi. Ey Allah'ım, bi gevreg yeyen derken dişi de çıkardıg. Bi söz var. Allah isderse mermere geçirir dişi, isdemezse muhallebi yerken gırar dişi. Bilader benim diş hikayesi ellelem aacıg uzun olucag gibi. Acıınıda yarın annadıvericen. Bi vakıdların İsdambul'un meşur diş dogduru Kesdelli Memed Ali Özer hindi Alanya'da. Yarın ondan bahsediceen.Böönlüg benden bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.