Memurluk imtihanı (KPSS) müracaatları ne vakit? 2022 lisans, ön lisans ve lise imtihan tarihleri!

baboli

Global Mod
Global Mod
Memurluk imtihanı (KPSS) müracaatları ne vakit? 2022 lisans, ön lisans ve lise imtihan tarihleri!
KPSS imtihan tarihleri, aldıkları eğitimleri devlet takımlarında fırsata çevirmek isteyenler tarafınca araştırılıyor. İki yıllık ön lisans ve lise mezunlarına yönelik KPSS oturumları bu yıl düzenlenecek. Adaylar bu yıl elde ettikleri imtihan puanları ile önümüzdeki senede açılan ilanlara müracaat edebilecekler. Bu niçinle çok değer arz eden imtihanın müracaat tarihleri ise merak konusu oldu. Müracaat süreçleri her yıl olduğu üzere bu yılda ÖSYM AİS üzerinden alınırken, adaylar aday şifresi yahut e-Devlet giriş seçeneği ile müracaatlarını yapabilecek. Lisans mezunlarına yönelik imtihanlar ise her yıl düzenleniyor. Pekala 2022 KPSS müracaatları ne vakit başlayacak? İşte KPSS imtihan ve müracaat sürecine ait tüm bilgiler…

2022 KPSS Müracaatları Ne Vakit?

ÖSYM tarafınca lisans, ön lisans ve lise öğrencilerine yönelik imtihan tarihleri değişiklik göstermektedir. Bu niçinle müracaat tarihleri de farklıdır. Ayrıntılı KPSS imtihan ve müracaat takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

KPSS ortaöğretim (lise) imtihanı müracaatları 1-13 Eylül tarihleri içinde gerçekleştirilecek. Lise mezunu adaylara KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek alanından 120 soruluk bir test uygulanacak. KPSS lise imtihanı 6 Kasım tarihinde düzenlenecek.

KPSS ön lisans imtihanı müracaatları 3-15 Ağustos 2022 tarihleri içinde alınmaktadır. 2 yıllık üniversite mezunu adaylara imtihanda KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumlarından 120 soru sorulur. ÖSYM tarafınca yayınlanan takvime bakılırsa ön lisans memurluk imtihanı 2 Ekim tarihinde yapılacak.

Lisans mezunlarına ve imtihana katılma kaidelerini yerine getiren adayların müracaat süreçleri 24 Mayıs-6 Haziran tarihleri içinde alınacak. KPSS lisans imtihanı 31 Temmuz’da yapılırken Alan Bilgisi imtihanları iki oturum formunda 6-7 Ağustos’ta ÖABT ise 14 Ağustos’ta düzenlenecek.

KPSS Müracaatları Nasıl Yapılır?

KPSS başvurusu yapabilmek için adayların ÖSYM Aday Süreçleri Sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş süreçleri T.C. kimlik numarası, aday şifresi yahut e-Devlet giriş seçeneği ile yapılır. İmtihana girilecek oturum sayısına göre imtihan fiyatı yatırılmaktadır. KPSS imtihan fiyatı müracaat kılavuzunun duyurulması ile aşikâr olmaktadır. Başvurusunu yapan ve imtihan fiyatını belirtilen tarihler doğrultusunda yatıran adaylar imtihanlara katılabilirler.

KPSS İmtihanlarında Kaç Soru Sorulmaktadır?

KPSS ortaöğretim ve ön lisans imtihanlarında Genel Kültür-Genel Yetenek alanlarından 60’şar soru olmak üzere adaylara toplam 120 soru sorulur. Benzeri biçimde lisans imtihanlarında da Genel Kültür-Genel Yetenek kısmı bulunmaktadır. Burada da tıpkı soru sayısı adaylara yöneltilirken ayrıyeten lisans mezunu olup Eğitim bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT, ve DHBT imtihanları yapılmaktadır. İşte soru sayıları;

KPSS Eğitim Bilimleri 80 soru,

KPSS Alan Bilgisi 40 soru (İstatistik imtihanında 50)

KPSS ÖABT 75 soru,

KPSS DHBT-1 20 soru

KPSS DHBT-2 20 soru