Mehmet Cengiz birinci defa konuştu: Artık kâfi hesap soracağım

baboli

Global Mod
Global Mod
Mehmet Cengiz birinci defa konuştu: Artık kâfi hesap soracağım
Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz art geriye iki makale yazdı. Serpil Yılmaz makalelerinde Mehmet Cengiz’in İngiltere’de satın aldığı gayrimenkulü okuyucularına aktardı.

Odatv işadamı Mehmet Cengiz’e bu iddiayı sordu.

Mehmet Cengiz şunları söylemiş oldu:

“Bir ülke medyası davası ülke olan bir şirkete bu kadar zulüm yapmamıştır. Aradım ilgili müellifi, kaç yıldır tanışırız telefonuma çıkmıyor. Bilmiyor mu tanımıyor mu bizi, kırk beş yıldır iş dünyasındayız biz.

“ÜLKEME AŞIĞIM”

Yedi dalda 35 şirketimiz 45 bin çalışanımız var. Bir günde birkaç yılda gelmedik buraya biz. 17 yaşından beri inşaattayım ben. Aşığım mesleğime. Ülkeme aşığım. Gelsinler metroları, tünelleri, köprüleri gezdireyim. Eti batmıştı, 1 milyar dolar harcadım. Bir gazeteci gelip gördü mü Mazıdağ’da onca kuvvetlikle yapılan işi. Amerika’dan Kanada’dan mühendisler getirdim, bizim insanımıza eğitim verdirdim. Türkiye’de cevherden katot bakır üreten tek fabrika olan Eti Bakır Samsun İzabe Tesisi’nin yanı sıra Küre, Murgul, Adıyaman, Giresun Halıköy’den iktisada katkı sağlıyoruz.

KİM YADI BUNLARI?

Eti Alüminyum örneğin, madenden son esere kadar üretim yapabilen tek entegre alüminyum fabrikasını gelin gezdireyim, görün yapılan işleri.

“YÜREĞİMİ YAKIYORLAR”

80 ülkeye ihracat yapıyoruz. 485 milyon dolara otel satıp bu madenlere yatırdım, biriniz yazdı mı? Yüreğimi yakıyorlar. Bugüne kadar beş milyon metreden çok sondaj yaptık biz. Yalnızca yurdumuz değil; Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan, Irak, Hırvatistan, Özbekistan, Romanya, Rusya, Kırgızistan üzere ülkelerdeyiz biz, alt yapı, güç ve madencilik projeleri yapıyoruz.

AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE OTOYOLLARI YAPTIK KİM YAZDI?

Her gittiğim ülkede devlet lideri üzere karşılıyor, protokol uyguluyor o ülkeyi yönetenler. Kahrediyorum. İngiltere’de evmiş şuymuş buymuş. İngiltere’de kobalt üreten şirket satın aldık, niçin tek gazeteci yazmıyor? İngiltere’de hangi büyük ihalelere girdik niçin yazmıyorlar? Neymiş koltuğun fiyatı şuymuş. Türk iş erkeklerinın dünyayla rekabet ettiğini anlamayan başlar bunlar? Londra’da bir Türk işadamının şirketi olması bunlara niçin batıyor?

“KILIÇDAROĞLU’NU MAHKEMEYE VERDİM”

Kemal Kılıçdaroğlu’nu da mahkemeye verdim. Ana muhalefet partisi dedikoduyla hareket edemez. Kimin elinde dokümanı var ise buyursun mahkemeye başvursun. Daima laf üretiyorlar. Yoruldum bıktım dedikodulardan. Fakat artık kâfi, daima sustum herkesle yargı önünde uğraş edeceğim. Günah. İngiltere’de çalışan okuyan çocuğum torunlarım yeğenlerim var niçin maksat gösteriyorlar, bu biçimde siyaset, bu biçimde gazetecilik olur mu? Soru sorduğunuz için sizlere de teşekkür ederim.

SERPİL YILMAZ NE YAZMIŞTI

Sözcü Muharriri Serpil Yılmaz, 13 Mart’ta “Cengiz’in Londra’daki şirketi” başlıklı yazısında Mehmet Cengiz’in Londra’da bir şirketine ulaştım diyerek “MF Real Estate Investments LLP ismiyle No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları içinde, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Gurur Cengiz de yer alıyor.” tabirlerini kullanmıştı.

Serpil Yılmaz 15 Mart’taki “Koltuk kardeşliği” başlıklı yazısında ise Mehmet Cengiz’in Altunizade’deki merkez ofisinde üzerine oturduğu koltuklar ile Erdoğan’ın İstanbul’da kullandığı çalışma ofislerinden Huber Köşkü’ndeki koltukların tıpkı markanın eseri olduğunu söz etmişti.

KAYNAK: ODATV