Hindiki talebelere soruyom, megdeblerde dayag gagmış. Bizim zamanımızda eşşeg döver gibi döverdi hocalar. Hindiki hocalar çocaa "Hurdan gag, hura otur" deseler, anası bobası megdebe çıkavarırımış. Engööle oldumudu, çocug soona hocayı dınlamaaveriyorumuş. Evel zamanında çocuu mekdebe verillerikene hocaya "Eti senin, kemii benim" delleridi. Hindi de çocuun golunu ganadını gırıb, atıvermeecen emme çocaa da gabaatına göre cezayı kesicen.Benim abbabın Yılmaz adındakı çocuunun başına mekdebde okurkana gelen bi olayı annadıvereen. Hocaları talebelere evde yapsınlar deyi ders vermiş. Benim abbabın ooluna sorduu vakıt "Örtmenim dersi yabdım emme lekin evde unudmuşun" demiş. Hoca kaçın gurası, heç inanır mı? Hoca da "Sen tasa etme benim cava moturuna biniverir, evden alı geliyiz" demiş. Çocug gendini uyanıg sanıyoru emme hoca çocugdan taa uyanıg. Barabar mekdebin baccasına ineller, hoca gara cavanın fitesine moturu çalışdıraan deyi yekindiinde çocug bagmış iş ciddi, "Örtmenim ben dersi gannım aarırıdı da yapamadım, onun uçun meşe odunuulan zopayı yemeyeen deyi yalan sööledim, çok üzür dilerin" demiş. Hoca da "Ulan a kerata, ben evel az taa beklesen sana inanıp getmeecedimkine, beş dagga taa sabredemedin mi, halbuusa ben seni sınadımıdı, hindi hem dersi yapmadıından, hem de pasgal addın uçun zopayı yeecegsin" demiş. Veredmiş dayaa. Bilader engi megdeb işinin taa öörü var. Yarın devam ediceez. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.