Alanya Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı dün Alanya Kültür Merkezi’nde yapıldı… Saat 14.00’de başlaması gereken toplantı 25 dakikalık gecikmeyle başlayabildi… Siyasi partilerin grup sözcüleri konuşmalarında 19 Mayıs, Filistin, tam kapanma süreci konularına filan girince iş biraz daha uzadı… Hiç abartmıyorum, grup sözcülerinin konuşmalarını dinlerken bir an kendimi lise yıllarında tarih dersindeymiş gibi hissettim… Bu konuşmaların kime ne faydası var, hala anlayabilmiş değilim doğrusu… Her neyse, vardır elbette bir bildikleri… Başkan Yücel, her meclis toplantısında yaptığı gibi yine tüm gündem maddelerini “okunmuş” kabul ederek oylattı… Alanya Belediyesi’nin 2020 yılı bütçe kesin hesabı maddesi dışındaki tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi… Bu maddeye İYİ Parti grubu çekimser oy kullanırken, Millet İttifakı ortağı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu “Evet” dedi… Geçelim diğer ayrıntılara… Toplantının oylama bölümü tamamlandıktan sonra dilek ve temenniler bölümünde bazı meclis üyeleri söz aldı… Bunlardan en dikkat çekici olanı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin’in konuşması oldu… Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Demirtaş Mahallesi’ndeki yolu aylardan beri bir türlü asfaltlayamadığını ve bölge halkının mağdur olduğunu anlatan Tekin’e Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş de destek verdi… Toplantıdan sonra konuyu küçük çaplı araştırdım… Mehmet Ali Tekin serzenişlerinde haklı… Antalya Büyükşehir Belediyesi konuyu gerçekten savsaklamış ve savsaklamaya da devam ediyor… Başkan Muhittin Böcek’e hatırlatalım, umarım kısa sürede bu mağduriyet giderilir… Toplantının bir başka dikkat çeken ayrıntısı İYİ Partili Fikret Arık’ın konuşması oldu… Arık, geçen ay yaptığı konuşmanın meclis tutanaklarında olmadığını vurgularken, bütçe ile ilgili eleştirilerini tekrar anlattı… Erkan Demirci’nin katılamadığı toplantıda CHP’nin grup sözcülüğünü Yılmaz Bağışlar üstlendi… Gayet de başarılı bir performans sergiledi… Toplantının bir diğer ayrıntısı ise Alanya’nın meşhur Gülüklü Çorbası ile ilgili hazırlanan tanıtım filmi oldu… Bu çalışma da son derece başarılıydı bana göre… Adem Başkan başta olmak üzere Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve emeği geçen herkesi kutlarım… Başkan Yücel’in de vurguladığı gibi, kültür mirasımıza sahip çıkmak son derece önemli… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.