MEB’in öğrencilere vereceği yeni fiyat muhakkak oldu! Ortaokul ve liselilere her ay 480 TL burs…

baboli

Global Mod
Global Mod
MEB’in öğrencilere vereceği yeni fiyat muhakkak oldu! Ortaokul ve liselilere her ay 480 TL burs…
Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında bursluluk imtihanının 4 Eylül tarihinde yapılması sonucunı aldı. Geçtiğimiz sene müracaatlar, pandemi sebebiyle internet üzerinden alınmıştı. Müracaat tarihleri ve hali MEB’in deklare ettiğı kılavuz ile bir arada muhakkak olacak. Lakin bursluluk imtihanına katılmak isteyen öğrencilerin gerekli kaideleri taşımaları gerekmektedir. Ulusal Eğitim Bakanlığının birinci müracaat kaidesi ise imtihana girecek öğrencilerin gereksinim sahibi olmasıdır. İmtihan müracaatında bulunacak adayın ailesinin yıllık gelirinin makul bir düzeyin aşağısında olması gerekmektedir. Devlet tarafınca öğrencilere sağlanan KYK burs ve kredi üzere fiyatların artırılmasının akabinde gözler İOKBS bursluluk imtihanı fiyatlarına çevrilmişti. Ocak ayı burslarının hesaplara yatmasıyla yeni ölçüler belirli oldu. İşte ortaokul ve lise öğrencilerinin yeni yıl ile birlikte alacakları fiyatlar…

Ulusal Eğitim Bakanlığı Burs Fiyatını 480 TL’ye Çıkardı!

Bursluluk fiyatları, öğrencinin eğitim ömrü devam ettiği sürece devlet tarafınca ödenmeye devam eder. Örneğin burs alan ortaokul 8. sınıf öğrencisi, Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede eğitimini sürdürdüğü takdirde lise 12. sınıfa kadar burs ödemesi alabilir. Ulusal Eğitim Bakanlığı, tarafınca geçtiğimiz sene burs fiyatı 360 TL olarak belirlenmişti. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle yeni yılın burs ödemeleri hesaplara yatırıldı. 2022 Bursluluk fiyatı yeni düzenleme ile bir arada 480 TL’ye yükseldi. İşte geçmişten bu güne bursluluk imtihanı fiyatları;

2014 yılında 3 ayda bir 398 TL

2015 yılında 3 ayda bir 475 TL

2016 yılında 3 ayda bir 530 TL

2017 yılında 3 ayda bir 613 TL

2018 yılında 3 ayda bir 648 TL

2019 yılında her ay 260 TL

2020 yılında her ay 310 TL

2021 yılında her ay 369 TL

2022 yılında her ay 480 TL

2022 Bursluluk İmtihanı 4 Eylül’de Yapılacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı imtihan uygulama takvimini yayınladı. Bu yıl içerisinde düzenlenecek İOKBS, LGS ve YKS imtihan tarihleri muhakkak oldu. Bursluluk imtihanı 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Bursluluk imtihanı müracaat tarihleri çabucak hemen muhakkak olmadı. Geçtiğimiz yıl okul müdürlüklerinden yahut e-Okul üzerinden yapılan müracaatlar 8-26 Şubat 2021 tarihleri içinde alınmıştı. Bu yılda misal biçimde müracaatların internet üzerinden alınması bekleniyor. Ulusal Eğitim Bakanlığının müracaat kılavuzunu yayınlaması ile imtihana ilişkin tüm ayrıntılar muhakkak olacak.

Bursluluk İmtihanı Nasıl Yapılıyor?

Bursluluk imtihanlarında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara nazaran öğrencilere sorular yöneltiliyor. 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilere Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Toplumsal Bilgiler dersinden 25’şer soru soruluyor. Lise 9,10,11. sınıf öğrencilerine ise Türk Lisanı ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji) ile Toplumsal Bilimler dersinden ( Tarih, Coğrafya, Din Kültürü) derslerinden 25’şer soru soruluyor. Toplam 100 sorunun cevaplanması için adaylara 120 dakika imtihan mühleti veriliyor.

İOKBS Müracaat Kaideleri Neler?

• T.C. vatandaşı yahut Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

• Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul kaidelerini taşımak,

• Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Özel Eğitim Ortaokullarının 5,6,7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9,10 ve 11.sınıflarında öğrenci olmak,

• Ortaokul ve liselerde imtihanın yapıldığı yıl okul değiştirme cezası almamış olmak,

• Ailenin 2022 yılı yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam ölçünün 16 bin 80 TL’yi geçmemesi (2021 yılına ilişkin tutardır)